Legea manualului școlar, în dezbatere din septembrie

Ministrul Pop: Legea manualului şcolar, în dezbatere din 12 septembrie. Punem capăt sarabandei din ultimii cinci ani / În 2018, toate programele şcolare pentru învăţământul liceal vor fi rescrise.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a precizat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că Legea manualului şcolar va fi lansată în dezbatere publică în 12 septembrie, el menţionând că acest act normativ va pune capăt „sarabandei” din ultimii 5 ani.

„Săptămâna viitoare vom veni cu un act normativ în Guvern, în aşa fel încât să punem capăt acestei sarabande din ultimii cinci ani, iar Editura Didactică şi Pedagogică să preia integral editarea manualelor şcolare în aşa fel încât (…) toţi elevii din România să beneficieze la timp de manuale”, a spus Pop în şedinţa de Guvern.

El a arătat că Legea manualului şcolar, care va fi lansată în dezbatere publică în 12 septembrie, va clarifica şi aspectele legate de manualul digital şi manualul pe suport de hârtie, inclusiv atribuirea acestora, precum şi statutul manualelor auxiliare.

Pop a mai spus că pentru elevii de clasa a 5-a sunt asigurate toate manualele, iar îndrumarele vor ţine loc de manual timp de maximum opt săptămâni.

Ministrul Liviu Pop a mai anunţat că în 2018 toate programele şcolare pentru învăţământul liceal vor fi rescrise.

(Sursă: mediafax.ro)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.