Spread the love
  • 12
    Shares

 

Deși situația în care județul Botoșani se află este una gravă, șeful PNL nu s-a abținut în a critica modul de mobilizare a PSD-iștilor, mizând pe un soi de publicitate electorală, pe spatele inundațiilor. Când toată lumea încearcă să obțină controlul asupra apelor aflate în continuă expansiune, președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Şoptică, a ținut să transmită un comunicat legat de vizitele acestuia în teritoriu, prin care lansează acuzații la adresa PSD, încercând astfel o reclamă la adresa propriei persoane.

<<Jos pălăria pentru reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care întotdeauna îşi fac datoria. De asemenea, am văzut în judeţ solidaritate din partea altor primari care au dat o mână de ajutor colegilor aflaţi în dificultate, dar mă întreb retoric, ce face conducerea judeţului? Conducerea PSD a judeţului Botoşani, care are în subordine instituţile abilitate să intervină în situaţii de urgenţă? Unde sunt cei care trebuie să se ocupe de înlăturarea efectelor inundaţiilor şi sprijinirea populaţiei?>>, a spus senatorul Costel Şoptică.

„Este evident că PSD Botoşani şi-a trasat încă de la început o linie de comunicare de la care nu se abat nici măcar atunci când realitatea ne arată că este nevoie de reacţie şi de intervenţie. Este o lipsă totală de interes şi de preocupare pentru acest judeţ”, se arată în comunicat.

<<Pur şi simplu nu am cuvinte să descriu imaginea dezastruoasă a unui judeţ aflat sub ape. Am vorbit în teritoriu cu primari care sunt pe baricade încă de la instituirea codurilor galben şi portocaliu, care sunt nevoiţi să se descurce cum pot, deoarece nu primesc suport din partea autorităţilor judeţene. Este de neînţeles indolenţa conducerii PSD, de aceea solicit public explicaţii din partea celor care vremelnic conduc acest judeţ şi care nu înţeleg gravitatea situaţiilor cu care se confruntă în aceste zile cetăţenii, în special în mediul rural>>, a mai spus preşedintele PNL Botoşani” (comunicat primit astăzi, la ora 16:40).

Cert este că disputa politică nu își are sensul în acest context, Botoșani având nevoie de mobilizarea tuturor forțelor până la remedierea situației, și nu de pasarea vinei între politicieni. Faptul că botoșănenii traversează o perioadă critică este cunoscut de toată lumea, menirea declarațiilor senatorului fiind mai degrabă de a transforma inundațiile în pretext de acuze politice. Cu alte cuvinte, ceea ce a făcut Gabriela Firea cu ceremonia Simonei Halep a făcut și Şoptică, acesta mergând în teritoriu, pozându-se în ipostaza de erou și plecând.

Compartimentul de comunicare PNL Botoșani a transmis și o serie de fotografii și videoclipuri, care surprind starea județului din timpul vizitelor senatorului, de altfel singurul politician despre care s-a comunicat deplasarea în teritoriu.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/06/foto-inundatii-4-768x1024.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/06/foto-inundatii-4-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiLocaleCostel Şoptică,dispute politice,inundatii,judetul Botoșani,PNL Botoșani,situatie critica
  Deși situația în care județul Botoșani se află este una gravă, șeful PNL nu s-a abținut în a critica modul de mobilizare a PSD-iștilor, mizând pe un soi de publicitate electorală, pe spatele inundațiilor. Când toată lumea încearcă să obțină controlul asupra apelor aflate în continuă expansiune, președintele PNL...