Întrecere de idei de afacere agricolă între elevii unui liceu din provincie

Aproape 200 de elevi și profesori de la liceul „Demostene Botez” din Trușești au fost implicați, ca participanți direcți, organizatori, vizitatori  sau spectatori,  într-un eveniment inedit intitulat AGRIBUSINESS CHALLENGE, organizat în cadrul campaniei ”Mândru să fiu fermier”, parte a programului național „Liceele agricole – Hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici şi mijlocii”.

Elevii s-au întrecut pe parcursul dimineții de vineri în inventarea unor afaceri agricole ori promovarea propriilor produse de acest tip.

Programul „Liceele agricole – Hub-uri locale pentru dezvoltarea fermelor mici şi mijlocii” este derulat de Fundaţia World Vision România împreună cu Junior Achievement România (JAR), Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă – Filiala Cluj, Centrul pentru Educaţie Economică și Dezvoltare din România (CEED) şi Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), în parteneriat cu Romanian-American Foundation.

Tinerii de la Liceul „Demostene Botez” din Trușești au beneficiat, vineri, 4 mai, de un training modern în domeniul antreprenoriatului agricol, susținut de de Victor Dumitrache, senior project manager Junior Achievement România. Au fost asistați de profesorii școlii, dar și de reprezentanți ai Direcției Agricole Județene, Inspectoratului Școlar, întreprinzători din localitate.

După ce au înmagazinat baza de informații necesare pentru pornirea unei mici întreprinderi rurale, s-au împărțit pe echipe și au găsit soluții pentru supraviețuirea unei familii imaginare din mediul rural care ar deține o suprafață de 3000 mp de teren.  Cei mai mulți au propus idei privind creșterea albinelor, a ovinelor, iar o echipă s-a remarcat prin realizarea unei culturi de plante medicinale.

În același timp, în sala de sport a liceului, s-a desfășurat un târg cu produse naturale. Elevii și-au arătat astfel abilități de adevărați fermieri. Unii au adus la vânzare iepurași, alții săpunuri naturale realizate de ei pe rețete ca la bunica sau diferite răsaduri de plante și legume.

La eveniment au participat reprezentanții Europe Direct Botoșani care au oferit participanților publicații de la Comisia Europeană și au stat de vorbă cu aceștia despre drepturile și posibilitățile pe care le au ca posibili fermieri în viitor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.