Întâlnirea împuterniciţilor de frontieră din România și Ucraina, la Dorohoi

intalnirea-imputernicitilor-frontiera-romania-ucraina-dorohoi

În data de 28 ianuarie a.c., în baza prevederilor Tratatului încheiat între România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno-ucrainene, colaborare şi asistenţă mutuală în problemele de frontieră, semnat la Cernăuţi la data de 17 iunie 2003, s-a desfăşurat la Dorohoi, pe teritoriul României, întâlnirea de lucru bianuală a Împuterniciţilor de Frontieră ai României şi Ucrainei.

Delegaţia din Ucraina a fost condusă de şeful Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi – colonel Kotov Mihail Borisovici, iar delegaţia română a fost condusă de către inspectorul şef adjunct al I.T.P.F. Iaşi, comisar şef de poliţie Constantin Cîrcu.

Din delegaţia română au făcut parte şi comisar şef de poliţie Constantin Cojocariu – împuternicit şef S.T.P.F. Botoşani, şefii şi adjuncţii S.P.F.-urilor din judeţul Botoşani care au frontieră comună cu Ucraina, precum şi ofiţeri specialişti în relaţii internaţionale.

Pe timpul întâlnirii, membrii celor două delegaţii au schimbat date şi informaţii ce vizează principalele domenii de infracţionalitate de la frontiera româno-ucraineană şi au prezentat activităţile desfăşurate în zona de responsabilitate în semestrul II al anului 2013.

Totodată, au fost stabilite limitele cooperării instituţiilor de frontieră ale României şi Ucrainei privind combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu ţigări pentru semestrul I al anului 2014. Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat într-o atmosferă prietenească şi constructivă, de înţelegere reciprocă şi colaborare.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.