Înscrieri la Workshop de fotografie: Nordul, cu Sorin Onișor

workshop-fotografie-darabani-nordul-cu-sorin-onisor-zilele-nordului

12 fotografi au șansa participării gratuite la un workshop de patru zile în Nord cu Sorin Onișor, fotograful satului românesc.

Vor explora împreună comunități rurale de dincoace și de dincolo de Prut: Horodiștea – cel mai nordic punct al țării, Hilișeu – satul bisericii-unicat ortodox-catolice, Miorcanii lui Ion Pillat, Pererîta lui Grigore Vieru și alte locuri de poveste din Lunca Prutului, până spre Livenii lui George Enescu și Codrii de Aramă ai lui Eminescu.

În timpul workshopului vor studia tehnici de compoziție, de folosire a luminii naturale, atât la exterior cât și în interioare, vom învăța să folosim la maximum aparatul de fotografiat și post procesarea pe calculator.

De asemenea, vor încerca să se apropie cât mai mult, cu sufletul, de lumea satului românesc!

Despre Sorin Onișor
Sorin Onișor și-a câștigat titlul de fotograf al satului românesc cutreierând țara în încercarea de a păstra vii, măcar pe peliculă, peisajele, oamenii, meșteșugurile și tradițiile specifice satelor românești.

A fotografiat de-a lungul timpului oamenii Deltei, fierarii din Transilvania și Banat, ultimii bocșari și peisajele idilice ale Bucovinei, Maramureșului sau ale zonei Buzăului.
De cațiva ani, el împărtășește din secretele fotojurnalismului etnografic în cadrul unor ateliere de fotografie itinerante în mai multe zone rurale din România dar și în afara țării. Fotografiile realizate în această continuă „hoinăreală” au fost cuprinse în expoziții în țară și în străinătate și au fost de multe ori premiate.

Înscrieri:
Perioada workshop-ului: 25-28 august
Locația de bază: Darabani, județul Botoșani
Comunități explorate: Horodiștea, Miorcani, Hilișeu, Ipotești, Mihăileni și altele.
Taxă de participare: 0 lei
Posibilități de cazare: Participanții selectați pentru workshop beneficiază de gratuitate de acces în campingul oficial al Zilelor Nordului sau pot opta pentru oricare dintre pensiunile din zonă.
Selecția participanților: Înscrierile se fac pe baza unui portofoliu propriu cu zece fotografii de peisaj, care trebuie trimise la adresa sorin.onisor@gmail.com, până pe 21 august 2016, inclusiv.

În 22 august organizatorii vor publica pe site-ul ZN lista celor selectați pentru a participa la workshop.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.