Inscrieri la Seara Voluntarilor Botosaneni

Asa cum am scris acum mai bine de o luna cand anuntam Targul ONG Botosani, iata ca a venit momentul sa vorbesc de o alta actiune organizata de cei de la Asociatia B-RIGHT MEDIA in colaborare cu  Centrul Europe Direct si anume: „Seara Voluntarilor Botoșăneni” – un eveniment planificat pentru finele acestei luni.

„ONG-urile din Botoșani sunt invitate să participe la Seara Voluntarilor Botoșăneni, ediția 1, în cadrul căreia vor fi oferite diplome celor mai activi voluntari care își desfășoară activitatea în județul nostru.
Diplomele vor fi oferite în cadrul unui spectacol din care nu vor lipsi muzica și dansul, asigurate de Asociația Vis de Artist și Clubul de Dans Sportiv Unik Dance.
Fiecare ONG poate nominaliza un număr de maxim cinci voluntari pe care îi va premia pe scenă. Detalii suplimentare vor fi oferite prin email, solicitări în acest sens putând fi transmise la adresa asociatiabrm@gmail.com.”

Sursa: Asociatia B-RIGHT MEDIA

Incepand cu mai 2008 a avut loc in intreaga Europa o campanie initiata de Centrul European de Voluntariat (CEV) in vederea declararii anului 2011 Anul European al Voluntariatului. Anul 2011 va marca aniversarea a 10 ani de la Anul International al Voluntariatului, celebrat in 2001, la initiativa Organizatiei Natiunilor Unite.

Propunerea se baza pe o serie de documente ale diferitelor institutii europene care recunosc contributia voluntariatului la dezvoltarea comunitatilor si a cetatenilor si care indeamna la sporirea sprijinului in vederea dezvoltarii voluntariatului, ca forma de cetatenie activa la nivelul Europei, sprijin pe care autoritatile ar trebui sa il ofere la nivel national, regional si local.

Anul Voluntariatului a fost lansat oficial si la Botosani, printr-un eveniment organizat sambata la Colegiul Național A.T.Laurian, in prezența elevilor care urmeaza cursurile de eurojurnalism organizate de Centrul Europe Direct Botosani. In cadrul intalnirii de ieri a fost organizat si un concurs pentru desemnarea prezentatorilor spectacolului artistic (Asociatia Culturala Vis de Artist si Clubul de Dans Sportiv Unik Dance) ce va completa „Seara Voluntarilor Botosaneni”. Juriul a fost format atat din reprezentanti ai organizatorilor – Centrul Europe Direct si Asociația B-Right Media – cat si din tineri de la cursul de eurojurnalism. In urma votului au fost desemnate castigatoare Alexandra Obreja si Roxana Amancei.

Profitand de ocazia va recomandam cu drag sa participati la astfel de evenimente si asta pentru ca, daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna, trebuie sa contribuim la crearea ei. 😉

Facebook Comments

3 thoughts on “Inscrieri la Seara Voluntarilor Botosaneni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.