Începe o noua campanie Adoptă o Casă la Roșia Montană

Asociațiile Alburnus Maior și ARA (Arhitectură. Restaurare. Arheologie) anunță o nouă campanie de lucrări de restaurare și recuperare a caselor valoroase de la Roșia Montană. Programul ”Adoptă o Casă” a început în 2012 prin inițierea activităților de intervenție la clădiri aflate în proprietatea comunității locale, iar în cei 4 ani am avut bucuria să lucrăm cu peste 150 de voluntari sosiți la Roșia Montană din toate colțurile lumii. Continuăm lucrările demarate în anii trecuți tot cu ajutorul voluntarilor pe care îi așteptăm să se înscrie în formular ( https://goo.gl/jDWTmm ), în funcție de perioada disponibilă.

Activitățile din acest an sunt sprijinite financiar prin donațiile susținătorilor programului nostru, precum și de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național) și OAR (Ordinul Arhitecților din România).

 

Campania 2016 se derulează în 3 serii de voluntari, a câte două săptămâni fiecare, și o săptămână dedicată activităților demonstrative și recreative:
▸  11 – 22 iulie: Seria 01
▸  25 iulie – 5 august: Seria 02
▸  8 – 14 august: Săptămâna Patrimoniului – demonstrații, proiecții, prezentări, tururi ghidate și dezbateri, activități recreative.
▸  15 – 26 august: Seria 03

Comunicat de presă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.