Astăzi începe Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri Melancolice Eminesciene”

incepe-festivalul-national-muzica-folk-seri-melancolice-eminesciene

Astazi debuteaza la Saveni etapa nationala a Festivalului National de Muzica Folk pentru Copii si Tineret „Seri Melancolice Eminesciene”. Editia a IV-a, va avea loc in perioada 20 – 22 septembrie 2013, in 3 locatii diferite si anume Saveni, Ipotesti si Botosani. Fesivalul este organizat de Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani, in colaborare cu Consiliul Judetean Botosani, Primaria Municipiului Botosani si Consiliul Local Botosani, Primaria si Consiliul Local al Orasului Saveni, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu si Asociatia Culturala Arlechin Botosani.

Programul festivalului va cuprinde recitalurile interpretilor (Haiura Ilinca-Veronica, Magdici Mara, Iacob Stefan, Mariciuc Costin Stefan Ganea, Paladi Marta, Ignat Ioana, Surdu Marius Andrei, O’connor Kyra-Ioana, Crasuleac Maria), a grupurilor de muzica folk inscrise in concurs (Mid Band, Moldavia Folk, Delirium, Cetatea Veche Siret, Seth, Ceainic, Prolog, Metafora, Clio – Mms, Avocal, Noi Doi, Cameleonii, Metil) si recitalurile invitatilor speciali din acest an, Dan Vană, Ovidiu Mihailescu, Grupul ICARUS (Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac) si Magda Puscas.

Pentru a crea o legatura intre poezie, pictura, fotografie si muzica, organizatorii au decis sa diversifice programul festivalului cu lansarea cartilor „Open de dor”, a lui Ioan Mateiciuc, „Cantece de trecut puntea”, a lui Ovidiu Mihailescu, „Lumini ce nu se sting”, a lui Burac Gheorghe, „Martisoare”, a lui Dan Vană, expozitia de fotografie „Pe urmele lui Eminescu…”, realizata la Casa Tineretului Botosani de elevi de la Colegiul National „Mihai Eminescu”, prezentarea Revistei ABC-ul Muzicii Folk si inaugurarea cercului de muzica folk la Clubul Copiilor Saveni pentru copiii si tinerii cu pasiune pentru acest gen muzical.

„Este un lucru bun pentru comunitatea noastra ca suntem parteneri in cadrul acestui proiect national si ma bucur ca in acest an reusim sa deschidem cercul de muzica folk, invit pe aceasta cale toti copii si tinerii cu pasiune pentru acest gen muzical, sa vina si sa se inscrie la aceste cursuri si sa participe la festival”, a declarat Relu Tirzioru, primar al orasului Saveni.

Comisia de jurizare a festivalului din acest an va fi formata din Mihai Cosmin Popescu, realizator al emisiunii „Omul cu Chitara” de la Radio Romania Actualitati, Ovidiu Mihailescu, in calitate de cantautor si poet, Ludvic Schibinschi, in calitate de profesor coordonator al cercului de muzica folk de la Palatul Copiilor Botosani.

Prezentator festival: Lorena Petronela Chiributa actor al Teatrului Mihai Eminescu Botosani. Coordonatori festival: Constantin Oneaga (Memorialul Ipotesti) si Flavius Alin Damean (Asociatia Judeteana Organizatori Evenimente Botosani).

==================================================================

Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:

Facebook Comments

One thought on “Astăzi începe Festivalul Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret „Seri Melancolice Eminesciene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.