Incendiu la şcoala din Oroftiana de Sus, comuna Suharău

incendiile-de-furaje-20-total-incendii-judet-luna

Acoperişul Şcolii Gimnaziale din Oroftiana de Sus, comuna Suharău, a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit sâmbătă la prânz, cel mai probabil, din cauza unui fumător neglijent. Incendiul a pornit de la o magazie de lemne, lipită de unitatea de învăţământ, unde era depozitată o cantitate mare de materiale combustibile şi s-a extins la acoperişul şcolii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost sesizat despre producerea evenimentului puţin înainte de ora 12.00. La faţa locului s-au deplasat atât pompierii voluntari din comună, cât şi pompierii militari din cadrul Detaşamentului Dorohoi, cu două autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, ardea acoperişul clădirii, existând pericolul ca flăcările să se extindă la sălile de clasă, dar şi la o biserică, aflată la mai puţin de 10 metri. Pentru stingerea incendiului, îndepărtarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor s-a intervenit mai bine de două ore.

Pompierii au reuşit să salveze şi să protejeze arhiva unităţii de învăţământ, mobilierul şi materialele didactice aflate în interior. Nu au fost înregistrate victime.Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 10.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 2.000.000 lei.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.