Imagini – Festivalul de datini si obiceiuri de iarna, Botosani 2010

Aproximativ 20 de formatii de colindatori din judetul Botosani, dar si din Suceava, Bacau, Vrancea, Maramures si Arges au participat, duminica, incepind cu ora 11.00, la editia XXXVI-a a Festivalului de datini si obiceiuri de iarna „Din strabuni, din oameni buni”.

Colindatorii au parcurs traseul Casa Tineretului- Bulevardul Mihai Eminescu- Marchian- Calea Naţionala si s-au oprit in Piata Revolutiei, unde au urcat si pe scena amplasata de municipalitate.

De la festival nu aur lipsit caprele cu stuf de la Broscauti, caiutii de la Vorona si Tudora, cerbul din cordele de la Lozna sau caiutii albastri din Vlasinesti. Nu au lipsit nici malancele de la Suceava si colindele din Maramures precum si atractia copiilor: ursi de la Bacau.

Cantecele si colindele Rapsozilor Botosanilor si ale elevilor si profesorilor de la Scoala Populara de Arta au completat programul festivalului. Botosanenii si nu numai au iesit cu mic cu mare si au asistat la acest spectacol de traditii si datini, foarte multi dintre ei au filmat si au facut poze alaturi de participantii imbracati in costume traditionale specifice zonei lor.

Vezi aci si imagini din 2009 tot de la acest festival.

Facebook Comments

2 thoughts on “Imagini – Festivalul de datini si obiceiuri de iarna, Botosani 2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.