Imagini de la campania naţională „Europa, casa noastră” promovată luni şi la Botoşani

imagini-campania-nationala-europa-casa-noastra-promovata-botosani

Asa cum am anuntat, luni, 3 iunie 2013, comunicatorii campaniei naţionale „Europa, casa noastră”, derulate de Reprezentanța Comisiei Europene în România, au avut întâlniri cu elevii din clasele IX-XII de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani precum şi cu elevii din clasele I-VIII ai Liceului Tehnologic „Ștefan Cel Mare și Sfânt” din localitatea Vorona, judetul Botoșani.
În cadrul primei întâlniri, liceenii au  aflat de la  Camelia Enăchioiu, Senior Account Executive Chelgate informaţii utile despre concursul “Lider european” care îi încurajează pe liceeni să-şi îndrepte atenţia asupra comunităţii în care trăiesc, să identifice probleme ale comunităţii şi să implementeze proiecte pentru rezolvarea acestora. Premiile constau în bani pentru echipele de elevi și în 25 de excursii în Bruxelles pentru profesorii coordonatori.
Din partea liceenilor botoşăneni a vorbit Ilinca Anamaria Prisăcariu, responsabil Relaţii Publice în cadrul echipajului de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Botoşani, câştigător al locurilor III şi II, în cadrul competiţiei Lider European la nivel naţional, în anii 2011, respective 2012.
În timpul celei de-a doua întâlniri, elevii claselor V-VIII au  fost  antrenați în discuții și jocuri pe teme europene. Totodată, profesorii au aflat toate detaliile despre înscrierea în campanie: organizând cluburi „Europa, casa noastră” în școli sau acțiuni pe subiecte europene, profesorii pot câștiga 50 de excursii în Bruxelles.
Domnul Radu Căjvăneanu, coordonatorul centrului de informare Europe Direct Botoșani, le-a vorbit elevilor de la Botoşani şi Vorona  despre modul cum această organizație poate veni în întâmpinarea botoșănenilor.
Acţiunea din judeţul Botoșani este parte a campaniei de informare şi comunicare “Europa, casa noastră”, aflată la a treia ediţie, campanie lansată de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale. Programul se adresează elevilor şi profesorilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi are drept scop derularea unor activităţi cu dimensiune europeană prin care elevii sunt încurajaţi să se informeze despre Uniunea Europeană, istoria, politicile ei, precum şi despre ultimele evoluţii din domeniul afacerilor europene.
Activităţile programului sunt disponibile pe portalul web www.europacasanoastra.ro, dar și pe pagina de Facebook www.facebook.com/EUcasanoastra.

Alte informatii mai puteti gasi si pe scoalabt.blogspot.ro.

In continuare va prezentam cateva imagini din cadrul acestui proiect:

Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România reprezintă Comisia Europeană în România şi asigură un flux eficient de informaţii între aceasta şi cetăţenii şi autorităţile României. Viziunea Reprezentanţei este aceea a unei Românii europene atât prin calitatea sa de stat membru, cât şi prin implicarea activă a cetăţenilor săi în construcţia europeană. Misiunea RCE este de a contribui la o cât mai bună înţelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor şi politicilor acesteia, aducând informaţia europeană cât mai aproape de cetăţeni, într-o formă adaptată nevoilor lor specifice.

În numele şi sub îndrumarea Reprezentanţei Comisiei Europene, Chelgate Public Affairs & Public Relations va implementa această campanie de comunicare. Chelgate este o companie britanică de consultanţă în domeniul afacerilor publice şi al comunicării. Înfiinţată în anul 1988, Chelgate are sediul central la Londra, birouri la Bucureşti şi Bruxelles şi o reţea de asociaţi în întreaga lume. Biroul din România a fost deschis în 2005 şi a derulat contracte importante alături de companii multinaţionale şi instituţii centrale şi locale. Chelgate acordă consultanţă în comunicare atât sectorului privat, cât şi celui public.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

One thought on “Imagini de la campania naţională „Europa, casa noastră” promovată luni şi la Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.