Spread the love
  • 36
    Shares

huliganism-vandalism-centrul-vechi-banci-distruse-centrul-istoric-al-botosaniului-video

In ceea ce ar trebui sa fie zona cea mai sigura a orasului cu mai multe camere de supraveghere precum si un punct de lucru special creat al politiei locale huliganismul si vandalismul par a fi o obisnuinta in Centrul Vechi al municipiului Botosani.

Desi aceasta zona a orasului a cunoscut o schimbare radicala in ultimii ani ca si aspect se pare ca nu se gasesc si autoritatile locale competente care sa faca ordine in aceasta zona istorica a orasului.

Paza acestor obiective reabilitate precum este si Centrul Istoric nu este realizata in mod satisfacator. Se cuvine ca beneficiarii unor astfel de proiecte (autoritati si cetateni) nu doar sa fie constienti de sumele si munca alocata, dar si de responsabilitatile pe care le au fata de imobile in sine si de zona, ca ansamblu. Unele autoritati locale prefera inasprirea regulilor cu privire la estetica zonei si bine fac. Daca zona a fost dedicata comertului, ca exemplu, se prefera ca siglele societatilor comerciale sa fie dintr-un material care sa corespundă ansamblului.

Pentru a nu se ajunge la sume foarte mari necesare restaurarii, in Franta, spre exemplu, se prefera alocarea periodica a unor sume mici pentru actiuni de conservare. De asemenea, amenzile pentru actiuni de degradare a patrimoniului sunt usturatoare. Si aceasta pentru ca, prin natura sa, un monument istoric ramane pentru totdeauna un „bolnav”, care trebuie supravegheat si ajutat sa supravietuiasca.

Va reamintim ca pentru Centrul Vechi municipalitatea a castigat o finantare nerambursabila in valoare de 7,6 milioane euro fara TVA, in cadrul programului PHARE 2006 – CES, contributia bugetului local pentru acest proiect a fost de peste 1 milion de euro. Centrul Istoric reprezinta un ansamblu arhitectonic compact unic la nivel regional, majoritatea imobilelor vechi fiind reconstruite intre anii 1887 si 1920, unele pastrand inclusiv detalii de arhitectura de la 1850.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2013/11/huliganism-vandalism-centrul-vechi-banci-distruse-centrul-istoric-al-botosaniului-video.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2013/11/huliganism-vandalism-centrul-vechi-banci-distruse-centrul-istoric-al-botosaniului-video-150x150.jpgOvidiuAmintiri din BotosaniCampanii 4BotosaniDiverseImagini & VideoImagini din BotosaniIncidenteInformatii UtileLocaleVideo BotosaniVideo din Botosanibanci,Botosani,camere de supraveghere,Centrul Istoric,Centrul Vechi,cladiri,distrugeri,huliganism,paza,politia,politia locala,politisti,protectie,siguranta,turism,vandalism
In ceea ce ar trebui sa fie zona cea mai sigura a orasului cu mai multe camere de supraveghere precum si un punct de lucru special creat al politiei locale huliganismul si vandalismul par a fi o obisnuinta in Centrul Vechi al municipiului Botosani. Desi aceasta zona a orasului a...