Hei, tramvai, la Botoșani – plimbare activă

Ieri, 24 ianuarie, un grup de circa 30 de tineri învățăcei-jurnaliști de la Asociația BuzzMedia din Botoșani, împreună cu părinți și alți călătorii interesați, au făcut o plimbare activă cu tramvaiul pe traseul 101, de la stația Luceafărul până la depoul Eltrans.

Tinerii au aflat că este posibil ca, în scurt timp, actualele tramvaie să fie retrase și înlocuite, în primă fază cu autobuze, apoi cu noi tramvaie. Si au hotărât să imortalizeze, prin imagini, o călătorie cu tramvaiul cel vechi prin Botoșani. Pe parcursul călătoriei tinerii au făcut poze, au luat interviuri cu botoșăneni, iar la cap de linie au stat de vorbă și cu vatmanul tramvaiului, domnul Dorin Silion. Imaginile realizate în decursul călătoriei precum și alte imagini realizate de artiști fotografi botoșăneni vor constitui obiectul unei expoziții care va fi vernisată la vitrinele din parcul Mihai Eminescu: Municipiul Botoșani văzut din tramvai.

Alte activități propuse a fi realizate în parteneriat cu Centrul Europe Direct Botoșani pe aceeași temă: ● Un  documentar cu reconstituirea istoriei tramvaiului la Botoșani din fotografii și extrase din presa locală, convorbiri cu botoșăneni, pasageri, vatmani și lucrători la SC ELTRANS● Un  concurs de desene cu premii:  Tramvaiele viitorului la Botoșani (Cele mai interesante desene vor fi plastifiate. multiplicate și expuse în stațiile de tramvai actuale) ●  Un concurs de eseuri și reportaje:  O călătorie imaginară cu tramvaiul  viitorului la Botoșani.

Participant la călătoria educativă cu tramvaiul, Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a declarat unui mic reporter:

– Am observat că foarte mulți botoșăneni circulă cu tramvaiul. Tramvaiul este un mijloc de transport util și relativ ecologic. Am mai observat, în decursul acestei călătorii, că linia pe care circulă tramvaiul cât și vagoanele sunt într-un grad de uzură destul de avansat, ceea ce are implicații nedorite asupra confortului cât și, posibil, asupra siguranței călătoriei. De aceea consider că înlocuirea căii de rulare precum și a tramvaielor cu tramvaie moderne, silențioase constituie o necesitate pentru Botoșani. Sperăm că acest lucru va fi realizat. Mulțumim Societății Eltrans Botoșani pentru condițiile deosebite asigurate pe parcursul călătoriei -desigur în măsura posibilităților tehnice – și deschiderea dovedită.

Fiind ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor, tinerii au venit costumați corespunzător cu însemne tricolore, eșarfe, insigne, coronițe și mici drapele. În final toți au sărbătorit momentul la o cofetărie din Botoșani.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.