Grenadă găsită în gospodăria unui localnic din Corlăteni

grenada-gasita-gradina-unui-localnic-durnesti

Descoperire mai puţin obişnuită, joi, la Vlădeni (comuna Corlăteni), unde un bărbat a găsit un element de muniţie în timp ce săpa în grădină.

Realizând pericolul, acesta s-a oprit din lucru şi a solicitat ajutorul pirotehniştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Echipa pirotehnică a stabilit că este vorba de o grenadă de mână defensivă, fără focos, care putea exploda la orice acţiune mecanică. Muniţia a fost ridicată şi transportată în poligonul de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehniştii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

28 de misiuni ale pompierilor în ultimele 24 de ore
Joi, 20 martie, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină în 28 situaţii de urgenţă. Este vorba de două incendii, trei alte intervenţii (transport persoane, înlăturare butelie care prezenta pericol de explozie, supraveghere zonă de producere probabilă a unei situaţii de urgenţă), o misiune pirotehnică şi 21 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical.

Într-o situaţie, riscul generării unui eveniment grav a fost înlăturat până la sosirea echipajelor inspectoratului de către membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 21 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de peste 60.000 lei. În urma situaţiilor de urgenţă s-au înregistrat pagube materiale în valoare de cca. 400 lei.
==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.