FOTO: premii peste premii pentru Seminarul dorohoian! Elevii, fruntași la mai toate secțiunile unui concurs național de artă!

A plouat cu premii la Seminarul Teologic „Sf. Ioan” din Dorohoi, liceenii ocupând poziții fruntașe în cadrul unui concurs complex de artă. 

În perioada 16 -17 aprilie 2018, elevii Seminarului Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi au participat la cea de-a IX-a ediție a Concursului Național „Creangă…la el acasă”  înscris în CAEN domeniul cultural-artistic: literatură, poziția 15, concurs inițiat  de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț.

Elevii seminarului dorohoian au participat la patru secțiuni: dramatizare, interpretare artistică, creație literară și proiecte, obținând numeroase premii.

La secțiunea „Dramatizare”, trupa „Haris” a prezentat piesa „Un bulgăre de humă” în regia semnată de prof. Cristina Ignat, maestru de sunet, decor, pr. prof. Ionuț Cretu, impresionând juriul și publicul spectator, obținând, astfel, pentru a VIII-a oară, trofeul concursului.  Premiul special pentru scenografie a revenit, de asemnea, Seminarului dorohoian.

La secțiunea interpretare artistică, Ansamblul „Romanița”, coordonat de aceiași profesori, a obținut Premiul I. Coregrafia a fost semnată de Ilie-Cristian Tofan, elev în clasa a XII-a, care a câștigat și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare masculină la secțiunea „Dramatizare”.

Și la secțiunea „Creație literară”, elevii înscriși în concurs au obținut rezultate notabile. Astfel, Iordana Sinculei (clasa a XI-a) a obținut Premiul I, iar Miruna Precob, din aceeași clasă, a obținut Premiul al II-lea, îndrumate de prof.Cristina Ignat și prof. Gianina Butescu. Tot Premiul I au obținut și elevii: Robert-Adelin Crușninschi, Andra-Maria Ignat, Daniel Dohotaru.

La secțiunea „Proiecte”, elevului Ștefan Iacob (clasa a XI-a) i s-a acordat Premiul al II-lea, pentru pictura ce ilustrează câteva dintre temele și motivele eminesciene.

Manifestarea inițiată de prof. Adina Timofte de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț a conturat, încă o dată, ideea că școala este cea care oferă tinerilor lumina cunoașterii, hrana necesară pentru dezvoltarea minții și pentru formarea personalității.

Elevii însoțiți de prof. Cristina Ignat și pr. prof. Ionuț Crețu au trăit sentimente aparte și au demonstrat că arta înnobilează pe fiecare, indiferent de vârstă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.