Forum pentru bloggeri și tineri jurnaliști botoșăneni în weekend la Ipoteşti

concurs-creativ-it-pentru-tinerii-judetele-botosani-suceava

Centrul Europe Direct Botoșani, având ca structură – gazdă Asociația pentru Protecția Consumatorilor Botoșani, în parteneriat cu Memorialul Ipotești, Asociația BUZZMEDIA și Comunitatea bloggerilor din Botoșani organizează, în perioada 25 – 27 iulie 2014, la Ipotești, prima ediție a Forumului de jurnalism, blogging și media socială: ” Comunicăm Europei – comunicăm despre Europa” – un proiect finanțat de Primăria Botoșani.

S-au înscris la Forum peste 30 de practicanți din media socială și jurnalism on line de toate vârstele din județul și municipiul Botoșani, colaboratori ai Centrului Europe Direct, specialiști în relații publice și afaceri europene, jurnaliști.

Forumul are ca obiect schimbul de bune practici, împărtășirea unor noutăți în domeniu, modul în care se poate promova imaginea municipiului și județului Botoșani în România și în Europa cât și modul în care se pot comunica realitățile europene în rândul cetățenilor din Botoșani.

Totodată, organizatorii vor veni în sprijinul participanților prin susținerea unor ateliere de lucru organizate, împreună cu reprezentanți ai administrației locale din cadrul compartimentelor de afaceri europene și comunicare, metode creative pentru realizarea unor materiale publicistice și de comunicare eficientă, susținute de formatori botoșăneni cu experiență în domeniu.

Primirea participanților va avea loc pe data de vineri, 25 iulie, începând de la orele 9,00, la Complexul Memorial Ipotești Botoșani. Prezentările, atelierele și celelalte activități vor avea loc în spațiile Memorialului Ipotești și în împrejurimi.

Programul activităților Forumului ”Comunicăm Europei – comunicăm despre Europa” – Ipotești, Botoșani, 25 – 27 iulie 2014:

  • Ziua I, vineri, 25 iulie

Tema zilei: Cum comunicăm Europei și despre Europa
09,00 – 10,00: Înregistrare participanți șiwelcome coffee;
10,00 – 10,15: Cuvânt de deschidere, cuvântul invitaților;
10,15 – 10,30: Lucia Olaru Nenati scriitor, publicist –   Eminescu jurnalist de talie europeană
10,30 – 11,30: Dezbatere cu reprezentanți din administrația locală –   Cum comunicăm opiniei publice locale, naționale și internaționale activitățile proprii de nivel european.
11,30 – 13,00: Subiecte europene la zi: invitat special – discuție colocvială
14,00 – 15,30 : Steliana Oroșanu: comunicare TV și video
15,30 – 17,00: Agenda de comunicare a Centrului Europe Direct Botoșani.

  • Ziua a II-a, Sâmbătă, 26 iulie

Tema zilei: Cum comunicăm oamenilor despre oameni
Ora 9,00 – 10,30: Cristian Costăchel, realizator emisiuni la   TV TeleM Botoșani: Să comunicăm inteligent și natural.
11,00 – 14, 30: Participare la activități comune cu Asociația IHTIS Botoșani a persoanelor cu dizabilități (masă rotundă, program artistic).
16,00 – 20,00 – Drumeție la Lacul lui Eminescu, foc de tabără.

  • Ziua a III-a, Duminică, 27 iulie

Tema zilei: Cum transformăm un comunicat de presă într-o știre sau o postare interesantă în media tradițională și/sau socială.
Ora 9,00 – 10,30: Ioana Matfeev: Euro-Buzz – prezentarea articolelor pe teme europene în publicația Buzz, a copiilor și tinerilor din Botoșani
Ora 10,30 – 12,00: Răzvan Pascal, lider al Comunității bloggerilor Botoșani: Activitate pe blog, Facebook etc.
13,30 – 14,30: Concluzii, evaluarea programului
14,30 – 17,00: Activităţi recreative în ședințe foto jurnalistice

În cadrul Formului participanții vor realiza materiale proprii pe temele anunțate și vor primi certificate de participare.

Facebook Comments

2 thoughts on “Forum pentru bloggeri și tineri jurnaliști botoșăneni în weekend la Ipoteşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.