Filmul „Răzbunarea țigăncii” ajunge în Botoșani

De VINERI 14 Aprilie filmul „RĂZBUNAREA ȚIGĂNCII: pălăria fatală și nazistul”, va rula la Cinematograful UNIREA, până JOI 27 APRILIE, zilnic DE LA ORELE 17:00 și 19:00. Prețul unui bilet este 8 lei. Bine de știut: filmul durează 81 de minute.

Răzbunarea țigăncii: Pălăria fatală și nazistul

Cluj, luna Cireșar, Anul Domnului 1940.
Undeva la marginea zidului vechii cetăți, o țigancă florăreasă, desigur vrăjitoare, are o viziune apocaliptică: nu peste mult timp, mii și mii de țigani din Ungaria și România vor fi uciși sau deportați. Se hotărăște să-și foloseacă degrabă puterile supranaturale. Din „instrumentarul” ei: trandafiri fermecați, pălării fatale și încă ceva, esențial, ce va rămâne nedezvăluit aici, pentru farmecul și misterul aventurii. Pentru urzeala ei, gitana are însă nevoie de doua gemene speciale: Maria si Aurelia.
Maria studiază actoria și își zice Mary, iar Aurelia e cârciumăreasă. Vrăjitoarea le atrage la ea și citindu-le pasiunile și dorințele, fricile și slăbiciunile, le folosește în jocul ei sofisticat și în același timp improvizat, având drept scop o simbolică răzbunare, în numele tuturor conaționalilor săi țigani, pentru toate nedreptățile pe care aceștia le-au îndurat și le vor mai îndura.
Planul ei rocambolesc include și un malefic agent al Siguranței Statului (carliste), un năzdrăvan fiu de pălărier, un cârciumar drăcos, un tânăr politician cam hăbăuc, un valet viril, precum și – complet neprăvăzut – doi cetățeni veșnic turmentați, aflați într-o permanenta căutare a „Nirvanei – Paradisul bețivilor”, de care nu se poate nicicum scăpa. Ultimul – dar nu cel mai puțin important personaj prins în vârtejul gitanei – e un general nazist, atașat militar al Germaniei la București.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.