Filmul „Nuntă în Basarabia” va rula pe 2 Mai la Cinema Unirea, sub genericul „Aducem Basarabia acasă”

filmul-nunta-in-basarabia-2-mai-la-cinema-unirea-aducem-basarabia-acasa

Filiala Botoșani a Platformei Civice „Acțiunea 2012” demarează la nivel de județ campania de strângere de semnături pentru apropierea dintre România și Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă”.

Cu această ocazie vă invităm să vizionați filmul „Nuntă în Basarabia”, o comedie romantică ce ilustrează extrem de bine realitățile la care sunt supuși românii basarabeni de dincolo de Prut.

Preț intrare : 2 lei. Fondurile optinute vor fi folosite pentru logistica necesara voluntarilor ce vor strange semnaturi pe perioada campaniei.

La acest eveniment, organizat în colaborare cu Cinema Unirea-Botoșani, veți avea posibilitatea să semnați pentru inițiativa legislativă și chiar să vă alăturați campaniei, în calitate de voluntar. Pentru acestea vă vor sta la dispoziție voluntarii noștri, pe care îi veți găsi la cortul amplasat la Cinema Unirea.

„Aducem Basarabia acasă” este motto-ul campaniei lansate de Platforma Civică Acţiunea 2012, în România. În Botosani se caută voluntari care să se implice în această cauză alături de inițiatorii ei, reprezentanții Platformei Civice Acțiunea 2012.

Campania „Aducem Basarabia acasă” a fost demarată la nivel național pe 7 aprilie și este cea mai amplă campanie de strângere de semnături. Voluntarii Platformei din toate judeţele României vor colecta 200 000 de semnături care vor însoţi un pachet legislativ menit să apropie decisiv cele două maluri ale Prutului. Proiectul de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.

Deși 116 parlamentari români și-au anunțat intenția de a sprijini această inițiativă, dorim să primim mai întâi validarea cetățenilor. Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor și va fi preluată de către parlamentarii din întreg spectrul politic.

Potrivit articolului 74 din Constitutia României, “initiațiva legislativă aparține (…) unui număr de cel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot” iar “cetățenii care își manifestă dreptul la inițiativă legislativă trebuie să provină din cel puțin un sfert din județele țării, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături în sprijinul acestei inițiative”.

Campania de strângere de semnături ADUCEM BASARABIA ACASĂ își propune colectarea acestor semnături pentru sprijinirea inițiativei legislative care va apropia decisiv cele două state românești. Este cel mai important exercițiu democratic de după 1990 privind românii de peste Prut.

Odată adoptată, legea ar face din Republica Moldova o prioritate a statului român. Printre prevederile cele mai importante se numără crearea unei instituții în subordinea primului ministru care să se ocupe de coordonarea strategiilor pentru cel de al doilea stat românesc, obținerea mai ușoară a vizelor de intrare în România de către românii de peste Prut precum și integrarea basarabenilor în viața socio-culturală din România.

Inițiatoarea acestei propuneri legislative este Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de peste 30 de ONG-uri care susține ideea unirii Republicii Moldova cu România. Ca parteneri în această inițiativă așteptăm orice asociație sau persoană care nu uită că FRAȚII ÎN VECI VOR FI FRAȚI.

Pentru mai multe detalii privind textul complet al inițiativei legislative și modul prin care vă puteți implica în aceasta campanie puteți accesa site-ul: www.basarabia-acasa.ro. Mai multe detalii gasiti si pe: www.facebook.com/basarabiapamantromanesc

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

One thought on “Filmul „Nuntă în Basarabia” va rula pe 2 Mai la Cinema Unirea, sub genericul „Aducem Basarabia acasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.