Festival naţional de muzică folk pentru copii şi tineri ediția a VII-a

festival-national-muzica-folk-copii-tineri-editia-a-vii-a

În acest week-end, 1-3 iulie 2016, botoșănenii sunt invitați să participe la Festivalul de muzică folk Seri melancolice eminesciene. Participarea este gratuită.

Ajunsă la a VII-a ediție, Festivalul Naţional de muzică folk pentru copii şi tineret “Seri melancolice eminesciene”, se va desfăşura la Săveni, Ipoteşti şi Botoşani.

  • Program:
    Vineri: 01, iulie 2016, prima zi de concurs la sectiunea individual se va tine in orasul Saveni incepand cu ora 18. recitalul sustinut de Emeric Imre si Jimi El laco, va incepe cu ora 21.
  • Sâmbătă: 02. iulie 2016. a doua zi la Memorialul Ipotesti, festivalul incepe cu un workshop (Poetii si muzica folk) incepand cu ora 15:00, iar la ora 18:00 incepe concursul la sectiunea grupuri folk, recitalul sustinut de Walter Ghicolescu va incepe la ora 20:00.
  • Duminică: 03.iulie 2016. a treia zi la Hotel restaurant Premier, incepand cu ora 18:00 va incepe gala de premiere, decernarea marelui premiu si trofeul Mihai Eminescu, seara se va incheia cu recitalul interpretei de muzica folk Maria Gheorghiu, incepand cu ora 20:00

Festivalului National de muzica folk pentru copii si tineret Seri melancolice eminesciene are ca principal scop sporirea numarului de activitati destinate promovarii tinerilor sau elevilor cu aptitudini in domeniul cultural-artistic si a creatiilor acestora, avand ca specific muzica folk, respectiv atragerea unui numar cat mai mare de elevi si tineri catre acest gen muzical. Proiectul este justificat de lipsa unor astfel de activitati atat la nivelul judetului Botosani cat si in tara, si de necesitatea de a oferi tinerilor si elevilor un cadru adecvat de manifestare si promovare. Totodata, se urmaresete si promovarea imaginii Memorialului Ipotesti si a creatiei lirice eminesciene (prin folosirea versurilor lui Mihai Eminescu drept text pentru melodiile prezentate in concurs si spectacol).

Concursul este organizat anual de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, Asociaţia Judeţeană a Organizatorilor de Evenimente Botoşani, şi Asociaţia Culturală ARLECHIN Botoşani cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Botoşani si Primăriei oraşului Săveni .

Pentru detalii şi informatii suplimentare puteţi apela la numerele de teefon a coordonatoriilor de festival: Relu ONEAGA – Tel: 0722143448 (Memorialul Ipoteşti) e-mail: folkipotesti@gmail.com , relu_oneaga@yahoo.com Flavius Alin DAMEAN – Tel: 0741510849 (Asociaţia ARLECHIN) e-mail: arlechinbtro@yahoo.com / site: www.impresarieri.ro (Memorialul Ipoteşti) site: www.eminescuipotesti.ro Eveniment recomandat şi susţinut de Centrul de Impresariat şi Organizare Evenimente – www.impresarieri.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.