Festival cu 59 de tineri pianiști la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”

festivalul-cu-59-tineri-pianisti-liceul-de-arta-stefan-luchian

Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”, 6 decembrie 2013. Pe holul ultimului etaj e forfotă. Copii, părinți, profesori, așteaptă deschiderea Festivalului de Interpretare Pianistică. O așteptare plină de emoții, dar și de bucurie.

E ziua lui Moș Nicolae, e sărbătoare și toți sunt însuflețiți de dorința de a dărui, de speranța de a primi și…da, astăzi chiar e o astfel de zi, o zi în care te simți generos, în care ai vrea ca toată lumea să zâmbească împreună cu tine și știi că poți să o faci. La drept vorbind, nici nu e atât de greu. E nevoie doar de pasiune, de ceva -mai multă- muncă, de respect pentru semenii tăi, de a prețui lucrul bine făcut și de alte câteva lucruri folositoare…(doar n-o să le înșir aici pe toate!)

Important e faptul că cei 59 de tineri pianiști au dăruit, din tot sufletul și cu toată puterea talentului lor, o salbă de mărgăritare muzicale cu care publicul și-a împodobit auzul, dăruind, la rându-i, aplauzele binemeritate. Printre ei, un număr de tineri care studiază pianul ca hobby! E minunat că există astfel de copii și că Festivalul le-a oferit prilejul de a se manifesta, pentru că exemplul lor poate fi urmat și de alții ca ei. Ce poate fi mai frumos, decât să te poți exprima într-un limbaj pe care orice ființă sensibilă îl poate înțelege- care spune mult mai multe decât cuvintele, care apropie cele mai diferite categorii de oameni- cel al muzicii?

La Liceul de Artă, vineri, 6 decembrie, a fost ziua în care toți au dăruit și au primit daruri, o zi cum nu sunt multe, însă am vrea să fie, o zi cu gust de ciocolată și acorduri de pian asortate cu glasuri vesele de copii.

Prof. Zoretta Dârzu

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.