FC Botoşani luptă pentru un dolescent de 14 ani

fc-botosani-lupta-pentru-un-dolescent-de-14-ani
Sursa Foto: Monitorul de Botosani

Căpitanul FC Botoşani, Florin Acsinte şi Istvan Fulop au venit în vizită in aceasta saptamana la Bogdan Lăzăroi, adolescentul de 14 ani care luptă cu toate forţele împotriva unei boli nemiloase, pentru a-i face cadou o parte din banii strânşi în cadrul unei campanii umanitare „adaptate”.

Mai exact, fotbaliştii FC Botoşani, Attila Hadnagy, Claudiu Codoban, Istvan Fulop, Florin Acsinte şi Andrei Patache, au răspuns provocărilor de tipul Ice Bucket, turnându-şi apă cu gheaţă în cap. Au direcţionat, însă, banii pentru tratamentul lui Bogdan. La fel vor face Alin Bejan, Marius Croitoru, Dumitru Brânză şi Toni Heleşteanu.

Voios, dezinvolt, dar emoţionat, Bogdan s-a declarat încântat de ajutorul primit, spunând că, deşi este microbist, în ultimul an nu a ajuns la stadion. „E minunat că fotbaliştii sunt alături de mine şi le mulţumesc”, a spus Bogdan. Strângându-l în braţe, căpitanul echipei l-a încurajat şi i-a urat să fie puternic.

„Trebuie să fii, eşti tânăr, eşti frumos, trebuie să fii tare şi să crezi în Dumnezeu că le va rândui el pe toate. Cel puţin, noi, cei de la lot, îţi dorim multă sănătate, putere şi încredere că totul o să fie bine”, i-a spus Florin Acsinte. Istvan Fulop l-a invitat pe Bogdan la meciul cu Dinamo, la care fotbaliştii vor intra pe teren purtând tricouri cu chipul băiatului în semn de solidaritate cu el şi pentru a-i îndemna pe botoşăneni să-l susţină. De altfel, atunci pe „Municipal” va începe o colectă publică pentru Bogdan.

Mama lui Bogdan, Elena Lăzăroi, le-a mulţumit fotbaliştilor pentru gestul lor. „ E frumos din partea lor că ajută şi că se gândesc şi la alţii. Le doresc multă sănătate, că e mai importantă decât toate. Din păcate, noi ne-am dat seama de asta, însă târziu”, a spus Elena Lăzăroi, cu lacrimi în ochi. Jucătorii au încercat s-o îmbărbăteze, spunându-i că vor ajuta în continuare.

Băiatul are nevoie lunar de medicamente de 30 de milioane

În ianuarie, Bogdan a fost diagnosticat cu limfom malign non-Hodgkin (cancer limfatic), stadiul III şi operat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfânta Maria” din Iaşi. A urmat apoi tratamentul cu citostatice, în urma căruia Bogdan s-a simţit foarte rău. Botoşănenii s-au mobilizat exemplar atunci şi au donat sânge pentru a-l ajuta.

Chiar dacă a lipsit mult de la şcoală, cu multă ambiţie şi determinare, copilul a trecut cu bine de evaluarea naţională şi a intrat la Colegiul „Asachi”, specializarea electronică-automatizări. „Abia aştept să încep şcoala, sunt pregătit. Mi-am făcut şi ghiozdanul”, a spus zâmbind Bogdan, încântat de viitoarea lui viaţă de licean. Are planuri mari şi nu se va opri din luptă. Iar susţinerea tuturor este extrem de importantă.

În următoarele săptămâni, băiatul va pleca în Italia, la Institutul de Oncologie Pediatrică „San Matteo” din Pavia. Acolo va fi supus unei serii investigaţii, care nu se fac în România, datorită implicării unor români stabiliţi în Italia. Până atunci însă, are nevoie de tratament, iar costul lunar al medicamentelor este de 3.000 de lei, bani de care familia nu dispune, în condiţiile în care mama a renunţat la serviciu pentru a sta cu Bogdan prin spitale, iar tatăl este singurul salariat.

Oamenii care doresc să-l ajute pe Bogdan pot dona bani în contul mamei lui Bogdan, Elena Lăzăroi, RO82BACX0000000076129000 (Banca Ţiriac) sau online pe http://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-lazaroi/.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.