Spread the love
  • 21
    Shares


Inițiativa cetățenească „Fără penali în funcții publice” a primit avizul pozitiv al Consiliului Legislativ și a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă undă verde pentru strângerea celor 500.000 de semnături în următoarele 6 luni.

Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării” , este modificarea Constituției pe care o cer susținătorii inițiativei.

Startul oficial al campaniei este sâmbătă, 31 martie. Voluntarii USR, partidul care a lansat inițiativa cetățenească ce a adunat deopotrivă personalități publice și membri ai societății civile, vor fi în stradă și la corturile dedicate în fiecare oraș-reședință de județ și nu numai pentru a strânge semnăturile necesare.

Pentru a strânge cele 500.000 de semnături este nevoie și de ajutorul a mii de voluntari! Pentru a cei care vor să contribuie la facilitarea completării listelor, lista de semnături este disponibilă pe site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro, ce poate fi imprimată în format A4 doar față.

Pe o listă NU pot semna persoane din localități diferite (indiferent de județ). În cazul Bucureștiului pe o listă NU pot semna persoane din sectoare diferite. În caz contrar lista este anulată. În partea dreapta-sus a listei, după ce completezi localitatea (fie municipiu, oraș sau comună).

Listele NU pot fi completate de persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Completarea subsolului listei de semnături de o altă persoană decât cea împuternicită duce la anularea listei.

Persoanele din diaspora pot completa lista doar cu datele din cartea de identitate românească și trimite lista prin poștă la adresa indicată de noi din județul tău de origine (lista cu adrese este disponibila aici). Îți reamintim că dacă și alți prieteni din diaspora doresc să semneze, este necesar să întocmești o listă separată pentru fiecare localitate (municipiu, oraș, comună).

Inițiativa a fost lansată de USR la sfârșitul lui 2017 și reunește personalități publice și membrii ai societății civile, precum avocatul Mihai Badea, filosoful și eseistul Mihai Șora, filosoful și scriitorul Gabriel Liiceanu, pianistul Dan Grigore, juristul și membrul GDS Eugen Vasiliu, activistul civic Valeriu Nicolae, președintele Asociației Colectiv GTG 3010 Eugen Iancu, membrii grupului „REZISTENȚA” Oana Negru și Mihai Tudorică, reprezentantul Forumului Democrat al Germanilor din România Klaus Fabritius.

Date de contact
Dranca Andrei Iulian
dranca.andrei@yahoo.com
Calea Națională Nr.70, Mun. Botoșani, Jud. Botoșani
https://www.facebook.com/USRBotosani/

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/04/IMG_20180403_100410.pnghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/04/IMG_20180403_100410-150x150.pngRoxana AiacoboaeiCampanii 4BotosaniInformatii UtileFara penali in functii publice,initiativa cetaneasca,Monitorul Oficial
Inițiativa cetățenească 'Fără penali în funcții publice' a primit avizul pozitiv al Consiliului Legislativ și a fost publicată săptămâna trecută în Monitorul Oficial. Acest lucru înseamnă undă verde pentru strângerea celor 500.000 de semnături în următoarele 6 luni. 'Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera...