Expoziție fotografică „Doar ea…”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”

imagini-vernisaj-expozitie-interferente-galeriile-de-arta-stefan-luchian

Muzeul Judetean Botosani gazduieste, in perioada 8 martie – 2 aprilie 2015, in spatiul Galeriilor de Arta „Stefan Luchian” Botosani, expozitia personala de arta fotografica „Doar ea…” – autor Vasile DIACONESCU.

Nascut pe 8 martie 1957 la Iasi, absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a Institutului Politehnic din Iasi, stabilit de peste 20 de ani in Italia, cunoscator al câtorva limbi straine, Vasile DIACONESCU este cunoscut publicului botosanean prin expozitia „Impresii de calatorie” care a fost vernisata la Galeriile de Arta „Stefan Luchian” Botosani in aprilie 2013.

Vernisajul, care va avea loc duminica, 8 martie 2015, ora 12, la Galeriile de Arta „Stefan Luchian” Botosani, este o invitatie lansata de un calator impatimit de frumos, sensibil si etern indragostit „Doar (de) … ea”. Program de vizitare: zilnic 9 – 17. Intrarea gratuita.

Itinerata, aceasta expozitie deosebita, cu peste 300 de fotografii de pe 5 continente, a putut fi vazuta de mii de vizitatori români, fiind gazduita de prestigioase institutii muzeale din tara: Muzeul Unirii Iasi si Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati – iunie 2014 si Muzeul Graniceresc Nasaudean – septembrie 2014 Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati.

Pasionat calator, impatimit de miraculoasa frumusete a lumii – in general – si a chipului feminin – ca parte a acestei inepuizabile frumuseti, Vasile DIACONESCU exprima prin intermediul artei fotografice admiratia si iubirea pentru cele care, in diverse ipostaze – mama, fiica, sora, iubita, sotie, colega ori simpla (ne)cunoscuta – le-a intâlnit de-a lungul existentei sale.

De la figuri feminine ale antichitatii si pâna la cele ale momentului actual, provenind din lumi si din culturi diferite, „doamnele” pe care – cu o aparte generozitate – autorul le prezinta fotografic publicului botosanen (si nu numai) sunt privite de autor ca fatete ale unui intreg, eternul si magicul frumos feminin, intruchipat sub numele „Doar ea…”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.