Spread the love

Exercițiu de amploare va avea loc la Rogojești. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani  desfăşoară pe 12 octombrie, între orele 10.00 – 15.00, un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție la fenomene meteorologice periculoase și/sau poluări, respectiv accidente la construcții hidrotehnice.

Potrivit scenariului, în urma unui cutremur de pământ de mare magnitudine, coroborat cu precipitațiile abundente ce au dus la creșterea râului Siret și a nivelului apei în acumularea Rogojești, s-a produs o breșă în digul barajului de pământ, incident tehnic ce a dus la inundarea localităților din aval.

Vor mai fi simulate acțiuni de căutare-salvare a unor persoane dispărute în acumularea Rogojești, salvare a persoanelor surprinse de viitură cu ajutorul elicopterului, precum și de stingere a unui incendiu izbucnit în pădurea Dersca folosind dispozitivul bambi bucket.

Pentru coordonarea şi concentrarea resurselor avute la dispoziţie în zonele unde s-au produs situaţiile de urgenţă se va utiliza tehnologia UAV (Unmanned Air Vehicle), pusă la dispoziţie de Institutul Națională de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială București (INCAS) cu sprijinul Direcţiei Generale de Logistică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La acţiunile de intervenţie vor participa forţe şi mijloace ale: Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Neamț şi Suceava, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Inspectoratul Teritorial  al Poliției de Frontieră – Serviciul Teritorial Botoșani, Direcția Generală pentru Logistică a Ministerului Afacerilor Interne, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din Bucecea, Mihăileni, Cândești și Vârfu Câmpului, Acumulării Hidrotehnice Rogojești, Inspectoratului General de Aviației – Unitatea Specială de Aviație Iași, voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Botoşani, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean în Construcţii, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Direcția Silvică Botoșani, SC DELGAZ SA și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Aerospațială București.

Exerciţiul urmăreşte testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc. Totodată, în cadrul simulărilor va fi verificat modul de punere în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie Judeţean.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani cere scuze participanţilor la trafic pentru eventualele neplăceri cauzate de această acţiune,  mulţumeşte pentru înţelegere şi face apel către populaţie să respecte regulile stabilite de către autorităţi.

 

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/10/IMG_20171010_161546.pnghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/10/IMG_20171010_161546-150x150.pngRoxana AiacoboaeiComunicate de presaEvenimentecutremur,exercitiu,ISU Botosani,Rogojesti,urgenta
Exercițiu de amploare va avea loc la Rogojești. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani  desfăşoară pe 12 octombrie, între orele 10.00 – 15.00, un exerciţiu pentru antrenarea structurilor de intervenție la fenomene meteorologice periculoase și/sau poluări, respectiv accidente la construcții hidrotehnice. Potrivit scenariului, în urma unui...