Spread the love

Ipoteștii vor fi gazda Atelierelor FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), ce se vor desfășura în perioada 1-10 septembrie. Evenimentul este dedicat promovării literaturii române pe piața internațională, participând 20 de traducători și scriitori, atât din România, cât și din afara granițelor acesteia.

Oranizatorii taberei sunt instituții botoșănene, dar și ieșene: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Memorialul Ipotești-Centrul de Studii, FILIT, Patrimoniu pentru Comunitate, cărora le vin în sprijin Centrul Europe Direct Botoșani, ProHelvetia, Institut Français, Uvertura Mall, Librăria Alexandria, Asociația BuzzMedia. 

Programul este unul cu totul deosebit, principalele obiective al Atelierelor fiind promovarea literaturii române în context european, interacțiunile culturale și stimularea spiritului creativ-artistic. Vor avea loc Mese Rotunde, „Cafenele” pentru discuții, dar și momente organizate de Școala Populară de Arte Botoșani. 

O invitată specială a acestei ediții este Dana Grigorcea, scriitoare din Elveția.

 

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/08/IMG_20170830_151236.pnghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/08/IMG_20170830_151236-150x150.pngRoxana AiacoboaeiEvenimenteIneditateliere,eveniment,inedit,Ipotesti,literatura,mese rotunde,scriitori,tabara,traducatori
Ipoteștii vor fi gazda Atelierelor FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere), ce se vor desfășura în perioada 1-10 septembrie. Evenimentul este dedicat promovării literaturii române pe piața internațională, participând 20 de traducători și scriitori, atât din România, cât și din afara granițelor acesteia. Oranizatorii taberei sunt instituții botoșănene, dar...