Europa, dezbătută de către copii

  O activitate inedită a fost organizată luni, 31 iulie, de către Centrul Europe Direct Botoșani, în colaborare cu Asociația BuzzMedia și cu Biblioteca Județeană Botoșani, în cadrul programului BiblioVacanţa. Evenimentul a constat în implicarea  a peste 20 de persoane, dintre care 17 copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, în vederea realizării unor desene reprezentative pentru Uniunea Europeană, finalizată cu o serie de 3 dezbateri filmate, având ca temă subiecte de actualitate.

Coordonatorii activității au împărțit viitorii „mici reporteri” in 3 grupe, lansând-le următoarele teme: grupa I a primit subiectul „Excursii în Europa”, grupa a II-a, „Produse, servicii și mărfuri europene”, iar grupa a III-a, „Zona Nord-Est România”. Copiii au stabilit câte un moderator si câte 3 sau 4 „invitați” și au desfășurat adevărate dezbateri, abordând temele primite în mod original. Ba chiar s-au remarcat printre aceștia copii cu stofă de viitori jurnaliști: Ioana Crăiniciuc, care, la doar 13 ani, a vorbit și a improvizat admirabil drept moderatoare, sau Alesia Ţurcanu, de 11 ani, la fel de bună interlocutoare și fană a culturii europene sunt doar două exemple ilustrative în acest sens.

    Europe Direct Botoșani a oferit copiilor atât posibilitatea de a se adapta unor discuții pe fondul unor subiecte de larg interes și de a învăța mai multe despre ce înseamnă să fii cetățean al Europei, cât și foloase materiale, fiecare copil primind o mică trusă de scris cu emblema Europe Direct. Mai mult, cei mai activi participanți au primit rucsacuri din partea Centrului, ca răsplată și motivare pentru interesul către UE.

   

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.