O activitate inedită a fost organizată luni, 31 iulie, de către Centrul Europe Direct Botoșani, în colaborare cu Asociația BuzzMedia și cu Biblioteca Județeană Botoșani, în cadrul programului BiblioVacanţa. Evenimentul a constat în implicarea  a peste 20 de persoane, dintre care 17 copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani, în vederea realizării unor desene reprezentative pentru Uniunea Europeană, finalizată cu o serie de 3 dezbateri filmate, având ca temă subiecte de actualitate.

Coordonatorii activității au împărțit viitorii „mici reporteri” in 3 grupe, lansând-le următoarele teme: grupa I a primit subiectul „Excursii în Europa”, grupa a II-a, „Produse, servicii și mărfuri europene”, iar grupa a III-a, „Zona Nord-Est România”. Copiii au stabilit câte un moderator si câte 3 sau 4 „invitați” și au desfășurat adevărate dezbateri, abordând temele primite în mod original. Ba chiar s-au remarcat printre aceștia copii cu stofă de viitori jurnaliști: Ioana Crăiniciuc, care, la doar 13 ani, a vorbit și a improvizat admirabil drept moderatoare, sau Alesia Ţurcanu, de 11 ani, la fel de bună interlocutoare și fană a culturii europene sunt doar două exemple ilustrative în acest sens.

    Europe Direct Botoșani a oferit copiilor atât posibilitatea de a se adapta unor discuții pe fondul unor subiecte de larg interes și de a învăța mai multe despre ce înseamnă să fii cetățean al Europei, cât și foloase materiale, fiecare copil primind o mică trusă de scris cu emblema Europe Direct. Mai mult, cei mai activi participanți au primit rucsacuri din partea Centrului, ca răsplată și motivare pentru interesul către UE.

   

http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/07/FB_IMG_1501507485276.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/07/FB_IMG_1501507485276-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiEvenimenteBiblio-vacanța,Bibliovacanta,Centrul Europe Direct Botoşani,dezbatere,Europa
  O activitate inedită a fost organizată luni, 31 iulie, de către Centrul Europe Direct Botoșani, în colaborare cu Asociația BuzzMedia și cu Biblioteca Județeană Botoșani, în cadrul programului BiblioVacanţa. Evenimentul a constat în implicarea  a peste 20 de persoane, dintre care 17 copii cu vârste cuprinse între 11...