Spread the love

inscrieri-completarea-formatiilor-ansamblul-folcloric-margineanca

Casa de Cultura a Sindicatelor Botosani face inscrieri pentru a completa Ansamblul folcloric „Margineanca”. Se pot inscrie elevi de liceu, clasa a IX-a si a X-a. Inscrierile se fac zilnic la sediul institutiei intre orele 8:00 – 16:00.

Se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 15 – 20 ani. Înscrierile se fac zilnic, la sediul instituţiei, cam.16, între orele 8,00 – 16,00.

Ansamblul folcloric „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, a fost înfiinţat în anul 1987 la iniţiativa celor doi referenţi de atunci, Marian Honceru şi Mihai Fediuc.

Menirea acestui ansamblu este de a scoate la lumină valori autentice ale datinilor şi obiceiurilor, ale cântecului şi dansului popular.
Ansamblul folcloric „Mărgineanca” a participat la mai multe festivaluri naţionale şi internaţionale având succese remarcabile, cele mai recente fiind:
– Trofeul la Festivalul internaţional al nunţilor – Vadul Izei
– Locul 3 la Festivalul cântecului şi dansului popular românesc
– „Nunta la Români” – Mamaia şi premiul presei, la acelaşi festival.
– Laureat la Festivalul „Vai sărmana turturică” Făleşti – Republica Moldova, şi altele.

În prezent are numeroase apariţii la televiziunea publică naţională precum şi la alte posturi de televiziune, fiind invitat pentru frumuseţea spectacolelor pe care le pune în scenă, respectând tradiţia, graiul şi costumul autentic moldovenesc. În toată această activitate ansamblul a colaborat foarte bine, primind sprijin şi îndrumare de la maestrul Ioan Cobîlă, folclorist, Orchestra Populara „Rapsozii Botoşanilor”.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2013/09/inscrieri-completarea-formatiilor-ansamblul-folcloric-margineanca.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2013/09/inscrieri-completarea-formatiilor-ansamblul-folcloric-margineanca-150x150.jpgOvidiuArtisti localiDiverseInformatii UtileLocalePromovariansamblu,Botosani,Casa de Cultura a Sindicatelor,dansuri,dansuri populare,datini,folclor,inscrieri,Margineanca,traditii
Casa de Cultura a Sindicatelor Botosani face inscrieri pentru a completa Ansamblul folcloric 'Margineanca'. Se pot inscrie elevi de liceu, clasa a IX-a si a X-a. Inscrierile se fac zilnic la sediul institutiei intre orele 8:00 - 16:00. Se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 15 – 20 ani....