Spread the love

Deputatul Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru Învățământ, îi cere ministrului educației să ia în calcul modificările calendarului de admitere în ciclul liceal pe care aceasta le propune. Mai exact, este vorba de probele pentru liceele vocaționale, pe care elevii de clasa a VIII-a le susțin înainte de absolvire. 

Până acum, elevii mergeau în timpul anului școlar să își dea probele de aptitudini, pentru a fi admiși ulterior la liceul pe care și-l aleg. Aceeași procedură este prevăzută și pentru următorul an școlar, dar:  „Această situație trebuie modificată, iar susținerea probelor de aptitudini pentru liceele vocaționale să fie organizată după terminarea anului școlar numai pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a. Motivul îl reprezintă faptul că în prezent, dacă un elev care s-a înscris să participe la probele de aptitudini, însă în perioada dintre susținerea acestor examene și finalizarea anului școlar nu reușește să termine clasa a VIII-a din cauză că rămâne corigent, repetent, cu situația neîncheiată sau este exmatriculat, acesta ocupă deja locul celui care este declarat absolvent de gimnaziu și dorește să se înscrie pentru susținerea admiterii în învățământul liceal de stat”, susține Mihaela Huncă.

Parlamentarul botoșănean așteaptă răspuns în scris de la ministrul Popa pentru interpelare. Modificarea pe care o cere este desfășurarea probelor de aptitudini doar după absolvire.

 

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/04/FB_IMG_1522741397666.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/04/FB_IMG_1522741397666-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiInformatii UtileLocaleadmitere liceu,Camera Deputatilor,clasa a VIII-a,educatie,interpelare,invatamant,Mihaela Hunca,probe de aptitudini
Deputatul Mihaela Huncă, secretar al Comisiei pentru Învățământ, îi cere ministrului educației să ia în calcul modificările calendarului de admitere în ciclul liceal pe care aceasta le propune. Mai exact, este vorba de probele pentru liceele vocaționale, pe care elevii de clasa a VIII-a le susțin înainte de absolvire.  Până acum,...