Elevii botoșăneni cer și ei 6% din PIB pentru educație și intră astăzi în grevă japoneză

elevii-botosaneni-cer-6-din-pib-educatie-greva-japoneza

Consiliul Județean al Elevilor Botoșani consideră că educația reprezintă o investiție, nu un cost, fiind cea mai importantă resursă pentru societate. Criza economică, nivelul scăzut de trai, creșterea ratei șomajului în rândul tinerilor, reprezintă doar o parte dintre consecințele neadaptării sistemului educațional la nevoile socio-economice actuale.

Consiliul Național al Elevilor (CNE), structura reprezentativă a elevilor la nivel național, trage un semnal de alarmă în privința subfinanțării învățământului românesc și solicită Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru educație.

În data de 13 noiembrie 2013 Consiliul Național al Elevilor a anunțat desfășurarea unei greve japoneze în rândul elevilor. Consiliul Județean al Elevilor Botoșani propune asumarea acestei decizii prin parcurgerea următoarelor etape:

  • 1.Informarea și conștientizarea elevilor cu privire la cererile stipulate de către CNE: Dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ, Decontarea integrală a cheltuielilor de transport pentru elevii navetiști, Adaptarea învățământului tehnologic la cerințele agenților economici, Creșterea alocațiilor, Manuale gratuite pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, Revizuirea curriculumului școlar și a conținuturilor manualelor școlare
  • 2.Acordul majoritar al elevilor notificat prin proces verbal și transmis Consiliului Județean al Elevilor Botoșani de către președinții Consiliilor Școlare din județul Botoșani.
  • 3.Stabilirea la nivelul județului a unei forme de protest și a unei zile în conformitate cu calendarul ConsiliuluI Național al Elevilor.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.