Elevi din 28 judeţe au participat la Agafton la Concursul Naţional de Protecţia Mediului „Şi gestul tău contează”

elevi-28-judete-agafton-concursul-national-protectia-mediului-si-gestul-tau-conteaza

Palatul Copiilor Botoşani şi Asociaţia “Papucul doamnei” au organizat a VII a ediţie a Concursului Naţional de Protecţia Mediului „Şi gestul tău contează”, în Tabăra Agafton.

Deschiderea a fost oficiată de către domnul director al APM Botoşani, ing. Eugen Mateciuc, ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primăriei Botoşani, doamnele ing. Iolanda Sîncu şi Magdalena Obadă – specialiste din cadrul APM Botoşani şi d-nul ing. Constantin Temneanu din cadrul Direcţiei Silvice, partenerii acestui concurs.

Au participat elevi şi cadre didactice din 28 judeţe ale ţării, voluntari în activităţi de protejare a mediului înconjurător, câştigători ai primei etape ce s-a desfăşurat în perioada 4 – 18 martie 2013 şi a cuprins 4 secţiuni: proiect, fotografie, cel mai util obiect din deşeuri şi colaj cu materiale din natură.

Din program au făcut parte activităţi educative precum: vizite de studiu în Rezervaţia naturală – Turbăria de la Dersca şi Muzeul de Ştiinţe ale Naturii Dorohoi, ateliere de lucru organizate de echipajele participante cu tema “Nimic nu se pierde, totul se transformă!”, tombolă cu materialele realizate în atelierele de lucru ce a adus bucurie şi încântare tuturor participanţilor, traseu aplicativ cu elemente de orientare în teren – „Ocrotim natura cu dragoste şi respect!”.

A fost amenajată o expoziţie cu lucrările primei etape şi un stand cu materiale informative privind prioritățile în domeniul comunicării la nivel european și alte teme esențiale pentru cetățeni, oferite de Centrul Europe Direct Botoşani prin d-nul Radu Căjvăneanu.

Nu în ultimul rând echipajele participante, care au păşit pe meleagurile botoşănene, au avut prilejul să poposească la biserica Sfântul Nicolae din Dorohoi, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare şi pe sunetele Rapsodiei Române a marelui compozitor şi muzician George Enescu, în casa acestuia.

Elevii şi cadrele didactice au fost premiaţi, în cadru festiv, de organizatoarea acestui concurs, prof. Cecilia Vicoveanu împreună cu partenerii de suflet, d-ra ing. Narcisa Dumitriu, specialist APM Botoşani, d-nul ing. dr. Paul Vieru din cadrul Primăriei Botoşani şi d-nul prof. Renga Alexandru de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti.

Colaboratori: IŞJ Botoşani şi DJST Botoşani.

Mai multe fotografii pe pagina noastra oficiala de facebook!

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

One thought on “Elevi din 28 judeţe au participat la Agafton la Concursul Naţional de Protecţia Mediului „Şi gestul tău contează”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.