Spread the love
  • 27
    Shares

Ajungem MARI, un proiect dedicat educației și dezvoltării copiilor instituționalizați, a început a doua serie a cursului de Educaţie Financiară, cu sprijinul Raiffeisen Bank Romania, în Botoșani şi în alte 21 de judeţe.

Scopul este ca cei mici să îşi dezvolte abilităţile financiare, spiritul antreprenorial şi să înţeleagă valoarea banilor, ce pot avea impact de durată asupra bunăstării lor la maturitate.
Voluntarii Ajungem MARI, alături de voluntarii-angajaţi Raiffeisen Bank, au demarat primele ateliere, captând atenţia copiilor cu poveşti despre troc, istoria banilor şi cum se câştigă aceştia.

 

Copiii au fost impresionaţi de câte meserii există şi li s-a povestit importanţa, atât financiară, cât şi emoţională, a alegerii unei meserii potrivite pentru fiecare.

În atelierele ce urmează vor descoperi la ce folosesc banii şi cum să-şi stabilească priorităţile facând diferenţa dintre nevoi şi dorinţe, cum să aibă o viziune pe termen lung şi să-şi planifice bugetul.

Dan, voluntar Ajungem MARI, povesteşte despre prima şedinţă: „Copiii au devenit curioşi, iar subiecte ca descoperirea competențelor, abilităților şi alegerea locului de muncă, au fost dezvoltate interactiv. Am discutat despre necesitatea de îmbunătățire în domeniile în care activăm şi deschiderea permanentă la nou. Am trecut apoi la joaca de-a trocul, iar spre final am avansat la schimburi comerciale cu bani. Piticii s-au descurcat excelent la socotelile în bani”.

Asociația Lindenfeld, căreia i se subsumează programul, este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Principalul proiect este Ajungem MARI,care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

La Botoșani, este al doilea an de existență a programului. Urmează un apel, în luna august, pentru rectrutarea voluntarilor pentru un nou modul. Detalii, pe pagina Ajungem MARI Botoșani.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/07/FB_IMG_1531489676510.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/07/FB_IMG_1531489676510-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiInformatii UtileLocaleAjungem MARI Botoșani,centre de plasament,copii instituționalizați,educatie financiara,modul de voluntariat
Ajungem MARI, un proiect dedicat educației și dezvoltării copiilor instituționalizați, a început a doua serie a cursului de Educaţie Financiară, cu sprijinul Raiffeisen Bank Romania, în Botoșani şi în alte 21 de judeţe. Scopul este ca cei mici să îşi dezvolte abilităţile financiare, spiritul antreprenorial şi să înţeleagă valoarea...