Spread the love
  • 101
    Shares

Weekend-ul următor se anunță  încărcat pentru botoșănenii deveniți celebri datorită recoltelor de pepene roșu. Cea de a unsprezecea ediție a Festivalului Harbuzului, eveniment de tradiție pentru comuna Lunca, va fi marcată de artiști de seamă și își va completa seria de spectacole, în acest an, cu „Cânt și Joc Moldovenesc”.

Festivalul se desfășoară în perioada 25-26 august, principalii invitați fiind: Rapsozii BotoșanilorFetele din Botoșani, Ion Paladi și Taraful Botgros, Andreea Bălan, Plăieșii, Laura Haidău, Los Anonimos, Alexandru Brădățan. Aceștia își vor susține concertele pe scena din Valea Pădurii, acolo unde sunt așteptați, ca în fiecare an, mii de oameni.

Sâmbătă va avea loc etapa națională a concursului ”Cânt și Joc Moldovenesc”, ediția a șaptea, o competiție de muzică și dansuri populare, cu participanți din județele nord-estice ale României, precum și din Republica Moldova. De cealaltă parte, luncășenii își vor sărbători cultura de harbuji și pe ritmuri dance, asigurate de Andreea Bălan, duminică.

Noaptea dintre zile este dedicată tinerilor, fiind pregătite o Espuma Party și muzică mixată de Marius Honceriu, de la Stage M. Și pentru ca atmosfera să atingă apogeul, sunt invitate Syarela și Leya D, artiste pop.

Festivalul e organizat de Primăria și Consiliul Local Lunca și este licențiat.

Evenimentul a reușit, încă de la prima sa ediție, să atragă atenția la nivel național, facilitând recunoașterea priceperii localnicilor într-ale cultivării pepenelui roșu. Mai mult decât atât, de când oamenii își sărbătoresc succesul, presa tinde să îi prezinte drept autorii celor mai dulci culturi de pepeni roșii sau ca pe „regi anonimi” ai harbuzului.

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/08/FB_IMG_1534500854608.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2018/08/FB_IMG_1534500854608-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiConcerteCulturăEvenimenteLocaleeditia a XI-a,Festivalul Harbuzului,Lunca,Valea Padurii
Weekend-ul următor se anunță  încărcat pentru botoșănenii deveniți celebri datorită recoltelor de pepene roșu. Cea de a unsprezecea ediție a Festivalului Harbuzului, eveniment de tradiție pentru comuna Lunca, va fi marcată de artiști de seamă și își va completa seria de spectacole, în acest an, cu 'Cânt și Joc...