Doi bărbaţi rătăciţi în pădurea Ibăneşti, găsiţi după o oră de căutari

rezervatia-de-tisa-tudora-ghid-turistic-localizare-traseu-foto-video

Doi bărbaţi de 54 respectiv 79 de ani, din municipiul Suceava şi comuna Ibăneşti, care s-au rătăcit în pădurea Ibăneşti, au fost găsiţi după o amplă acţiune de căutare, care a durat aproximativ o oră.

Cele două persoane au plecat în această dimineaţă în pădure pentru marcarea copacilor pentru tăiere, împreună cu personalul silvic. După marcarea arborilor pe proprietatea celor doi, pădurarii şi-au continuat activitatea şi la celelalte proprietăţi, îndrumându-i pe aceştia cum să iasă din pădure. Necunoscând zona unde se aflau s-au rătăcit.

Timp de trei ore au încercat să găsească o cale de ieşire, dar fără succes. Puţin înainte de ora 15.00, cel mai tânăr dintre bărbaţi şi-a sunat soţia pentru a cere ajutor. Aceasta, la rândul ei, a solicitat sprijin de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani. Au fost alertate structurile judeţene ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Pomârla şi Ibăneşti, precum şi personalul silvic din zonă. Totodată, s-a solicitat localizarea acestora de către Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale şi Centrul de Supervizare Orange.

Căutările au început dinspre Pomârla, localizarea persoanelor fiind făcută la ora 16.14. Cei doi au fost preluaţi de un echipaj de poliţie şi transportaţi la Postul de Poliţie Pomârla, unde li s-a acordat îngrijiri medicale de către un echipaj SMURD. Aceştia au refuzat transportul la spital.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.