Dezbatere pe tema: „Combaterea prejudecatilor şi stereotipurilor care există în Europa la adresa unor grupuri etnice”

Asa cum am mai anuntat Asociatia Renasterea Botosaneana a organizat la Botosani un proiect european intitulat: „Prin înlăturarea stereotipurilor şi a prejudecăţilor, către o societate europeană incluzivă ”, care sa concretizat prin organizarea la Botosani a unor activităţi de schimb de tineret, in iulie 2012 (7-15 iulie, 2012).

Proiectul s-a adresat voluntarilor implicati activ in organizatii si institutii cu activitati orientate spre integrarea tinerilor defavorizati si se desfasoarara sub auspiciile programului „Tineret in Actiune” al Comisiei Europene (program comunitar care sprijina educatia non-formala, implicarea si mobilitatea tinerilor).

Proiectul propus s-a desfasurat in cadrul unui parteneriat intre Asociatia Renasterea Botosaneana si alte organizatii din Austria, Germania, Italia si Franta care si-au trimis la Botosani cate 8 participanţi fiecare. Acestia, vor aplica ulterior cele invatate la Botosani in lucrul lor cu tinerii cu care lucreaza, in tarile lor.

Scopul proiectului a fost cel de a transmite un mesaj către cetăţenii ţărilor europene partenere în proiect care să le ofere acestora mărturii şi să le demonstreze că numai acceptînd diversitatea vom putea trăi într-o Europă prosperă şi democratică.

De asemenea, proiectul si-a propus sa combata prejudecatile si stereotipurile care exista in Europa la adresa unor grupuri etnice, ori natiuni intregi.

Dintre activitatile proiectate ce au avut loc la Botosani, am dori să amintim aici urmatoarele: vizite la institutii locale, jocuri de rol, dezbateri si o transmisiune directa prin „canalele deschise TV” (open web TV), realizata cu sprijinul retelei europene: „European Youth4Media Network e.V.”, inregistrata legal la Muenster, Germania (site-ul oficial: www.youth4media.com ).

Aceasta transmisiune s-a realizat tehnic prin intermediul platformei web: http://europeanweb.tv/.
Pentru mai buna implementare a activitatilor planificate in cadrul proiectului „Prin înlăturarea stereotipurilor şi a prejudecăţilor, către o societate europeană incluzivă ”, s-a contat deasemenea pe colaborarea cu Primaria Municipiului Botosani si cu o organizatie a etnicilor romi din Botosani care a avut o contributie si in redactarea dosarului de candidatura atunci cand s-a solicitat finantarea sub Programul „Tineret in Actiune”, al Comisiei Europene.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.