Spread the love

de-ora-pamantului-vorona-a-stins-lumina

Vorona a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, elevii Şcolii Gimnaziale ,,N. Iorga,, din Poiana, comuna Vorona s-au alăturat campaniei mondiale ,,Earth Hour’’.

Sub coordonarea doamnei profesor de geografie Violeta Cîrneală, a coordonatorului şcolii, Sergiu Dascălu şi a celorlalte cadre didactice, elevii au organizat o activitate ecologică, având sloganul campaniei naţionale ,,Dăruieşte naturii din energia ta!’’.

Adunaţi în interiorul unei săli de clasă, datorită vremii nefavorabile de afară, participanţii au stins luminile şi au aprins lumânărele. În timpul activităţii elevii au prezentat o scenetă, având îndemnul de a proteja mediul. Apoi au oferit si un recital muzical la chitară interpretând melodii pe tema activităţii şi nu numai, care s-a prelungit dincolo de intervalul orar stabilit.

Doamna profesoară Violeta Cârneală a explicat istoricul manifestării Ora Pământului:
„În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu, Earth Hour. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă. Prima ediţie Earth Hour a avut loc în 2007, cu un singur oraş participant – Sydney. În 2015 s-a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 162 de ţări şi aproape două miliarde de oameni. Protejarea mediului, gestionarea eficientă a resurselor, acţiunile antropice asupra mediului şi efectele lor sunt probleme aflate şi pe agenda instituţiilor europene.”

Activitatea de la Vorona a fost desfăşurată cu sprijinul Centrului Europe Direct Botoşani care a oferit premii şi materiale educaţionale.

În final organizatorii au declarat:
„Elevii şi cadrele didactice implicate în activitate, au dovedit, încă o dată, că grija faţă de mediu înconjurător trebuie să fie o preocupare a oamenilor de oriunde, nu numai a locuitorilor din marile metropole ale lumii.”

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2015/03/de-ora-pamantului-vorona-a-stins-lumina.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2015/03/de-ora-pamantului-vorona-a-stins-lumina-150x150.jpgOvidiuDiverseInformatii UtileLocalePromovariEarth Hour,elevi,mediu,Ora Pamantului,Poiana,scoala,Vorona
Vorona a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, elevii Şcolii Gimnaziale ,,N. Iorga,, din Poiana, comuna Vorona s-au alăturat campaniei mondiale ,,Earth Hour’’. Sub coordonarea doamnei profesor de geografie Violeta Cîrneală, a coordonatorului şcolii, Sergiu Dascălu şi a celorlalte cadre didactice, elevii au...