“DANCE – Dansaţi cu Evolution Crew!” un proiect TiA lansat de 1 mai la Botoşani

dance-dansati-cu-evolution-crew-proiect-tia-botosani

Ziua de 1 mai a coincis la Botoşani cu lansarea proiectului “DANCE – Dansaţi cu Evolution Crew!”, realizat cu sprijinul Comisiei Europene, prin Programul Tineret în Acţiune, Acţiunea 1.2. “Iniţiative ale tinerilor”.

Proiectul este implementat de un grup de tineri reuniţi în cadrul Grupului Informal Evolution Crew care, stimulaţi de pasiunea comună pentru dans, au luat iniţiativa de a crea oportunităţi reale de a combate sedentarismul tinerilor prin promovarea dansului ca artă şi ca stil de viaţă.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt promovarea stilului de viaţă sănătos prin puterea exemplului tinerilor cuprinşi în grupul de iniţiativă, generarea oportunităţilor de dezvoltare prin crearea unui ONG prin care tinerii reuniţi în proiect să-şi dezvolte activitatea, promovarea dansului ca „artă pentru toţi” la nivelul comunităţii botoşănene precum şi a sprijinului financiar al Uniunii Europene pentru punerea iniţiativelor tinerilor în practică.

În vederea atingerii obiectivelor propuse, grupul va desfăşura diverse activităţi de educaţie nonformală, între care un workshop de organizare a proiectului, un moment de animaţie stradală înscris în calendarul naţional al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, implementarea pentru prima dată la Botoşani a metodei „Cafeneaua publică” în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului, un spectacol de prezentare si promovare a proiectului. Activităţile vor fi intens promovate mai ales în mediul online şi pe reţelele de socializare, astfel încât să se asigure accesul unui număr cât mai mare de tineri la învăţarea nonformală.

Sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru acest proiect este de 3500 de euro. Pe parcursul celor trei luni de implementare, iniţiativa va fi susţinută şi de Asociaţia B-Right Media, care îi va îndruma pe membrii grupului informal în toate etapele de management al proiectului.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.