Cursuri teoretice și practice de robotică pentru 15 tineri din județul Botoșani

cursuri-teoretice-practice-tineri-botosani

Lumea robotilor, asa cum o stim din literatura SF, devine realitate. Robotii au pătruns în toate domeniile de activitate si potentialul lor pare nelimitat. Această realitate îsi pune amprenta si în domeniul educatiei. Activitătile specifice acestui domeniu s-au dezvoltat foarte mult si datorită faptului că robotica integrează cunostinte si deprinderi din domeniile matematicii, stiintei si tehnicii.

Urmand acest deziderat, DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI, în parteneriat cu PALATUL COPIILOR BOTOSANI- Cercul de Fizică aplicată –electronică automatizări, robotică, a organizat în perioada 3-16 decembrie 2013 proiectul „Atelier robotică”. Scopul acestui proiect a urmărit, alături de dobândirea de cunoştinţe şi crearea unor abilităţi de execuţie, dezvoltarea deprinderilor de a realiza componente mecanice, montaje electronice si programarea de microcontrolere, utile în perspectiva pregătirii profesionale ulterioare.

În cadrul acestui proiect, 15 tineri cu varste cuprinse intre 14-18 ani, din diferite unităti scolare din judet au participat la cursuri teoretice si practice care s-au concretizat prin realizarea de roboti de competitie(viteză si sumo). Din acest Atelier de robotică au făcut parte si elevii premiati cu locul I la Salonul National de Inventică pentru Tineret, organizat de MTS in luna noiembrie.

Pe parcursul celor două săptămani, cursantii au fost instruiti cu noile tehnologii de proiectare si programare a robotilor, avand la dispozitie un laborator cu echipamentele necesare, sală de curs, retea de calculatoare si o baza materială de ultimă generatie.

În final, robotii au fost testati si reglati pe trasee, rezultatele obtinute dau mari sanse ca echipele botosănene să obtină primele locuri la concursurile de profil. Materialele pentru realizarea robotilor au fost suportate de către Ministerul Tineretului si Sportului, prin DIRECŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU SPORT ŞI TINERET BOTOŞANI.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.