Spread the love

cursuri-de-proza-si-poezie-pentru-liceenii-botosaneni-scriitorii-dan-lungu-svetlana-carstean

Fundația Alfa, Suflet și Energie invită tinerii pasionați de literatură să-și dezvolte talentul creativ în cadrul concursului „Tabăra de scriere creativă Alpha”.

Concursul se adresează elevilor de liceu din județul Botoșani și include două secțiuni: proză și poezie. Pentru a se înscrie în concurs, candidații vor trimite pentru secțiunea proză între 5 și 20 de pagini de text, iar pentru secțiunea poezie 3 poeme.

Creațiile vor fi trimise alături de un CV, o scurtă scrisoare de motivație și un autoportret în scris. Pentru tabăra de scriere creativă vor fi selectați 12 candidați, care vor participa în mod gratuit, timp de 5 zile la cursuri de proză și poezie.

Tabăra se va desfășura în perioada 18-22 iunie 2015 și va avea ca traineri prozatorul Dan Lungu și poeta Svetlana Cârstean.

Dan Lungu, creatorul faimoasei „babe comuniste”, este unul dintre cei mai apreciați și traduși scriitori români. Originar din Botoșani, Dan Lungu este Director al Muzeului Literaturii Române din Iași, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania și manager al Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT) de la Iași. Cele mai cunoscute romane ale scriitorului sunt: „Raiul găinilor”, „Sunt o babă comunistă”, „În iad toate becurile sunt arse”, „Fetița care se juca de-a Dumnezeu”.

Svetlana Cârstean s-a născut în Botoșani și este membru cofondator al cenaclului „Central” de la Facultatea de Litere din București. „Floarea de menghină” este volumul care a determinat situarea poetei alături de liderii celei mai noi generații poetice. A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri și poeme în Dilema, Observator Cultural, România literară, Adevărul literar și artistic.

Regulamentul concursului și conținutul dosarului de înscriere pot fi accesate pe site-ul fundației www.fundatiaalfa.ro.

Persoană contact: Manuela Gheorghiu, manuela.gheorghiu@fundatiaalfa.ro, telefon 0730.166.811

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2015/05/cursuri-de-proza-si-poezie-pentru-liceenii-botosaneni-scriitorii-dan-lungu-svetlana-carstean.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2015/05/cursuri-de-proza-si-poezie-pentru-liceenii-botosaneni-scriitorii-dan-lungu-svetlana-carstean-150x150.jpgOvidiuArtisti localiCampanii 4BotosaniDiverseEvenimenteInformatii UtileLocaleONG-uri din BotosaniPromovariBotosani,creatie,creativitate,Dan Lungu,elevi,Fundatia Alfa Suflet si Energie,fundatii,liceeni,poeme,poezie,proza,Svetlana Carstean,tabara,talente,tineri
Fundația Alfa, Suflet și Energie invită tinerii pasionați de literatură să-și dezvolte talentul creativ în cadrul concursului 'Tabăra de scriere creativă Alpha'. Concursul se adresează elevilor de liceu din județul Botoșani și include două secțiuni: proză și poezie. Pentru a se înscrie în concurs, candidații vor trimite pentru secțiunea proză...