„Cuiburi de cărți” amplasate în puncte cheie ale orașului! Acțiunea inedită invită localnicii la citit!

Mini-bibliotecă în aer liber pe pietonalul Unirii

În sfârșit, municipiul pare să facă pași importanți spre promovarea sănătoasă a culturii și educației, prin acțiuni concrete. Botoșănenii iubitori de lectură se pot bucura de acum de mini-biblioteci în aer liber, amplasate în puncte cheie ale orașului. Ideea este pusă în aplicare prin intermediul Primăriei și a stârnit deja numeroase reacții pozitive ale localnicilor, fiind o premieră pentru acest orășel.  

Începând de ieri- Ziua Internațională a Cărții- Primăria Municipiului Botoșani și Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement au răspuns unei inițiative lăudabile de a înființa biblioteci în aer liber, în câteva puncte de interes din municipiu, în scopul de a trezi, mai ales în rândul tinerilor, interesul pentru lectură. Astfel, în parcurile Mihai Eminescu, Curcubeului, Filatelie, Junior, APM, Primăriei, precum și pe pietonalul Unirii au fost instalate „cuiburi de cărți” pline cu lecturi interesante din toate domeniile, donate de cetățeni.

Acțiunea, preluată de la marile orașe universitare ale României, poate fi continuată cu o condiție: după lectură, cartea trebuie să se întoarcă la „cuibul” ei.

Conform unor surse, inițiativa îi aparține Cătălinei Lupașcu, consilier local.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.