Spread the love

Fondul cultural botoșănean este în continuă creștere, în special în domeniu literar. O triplă lansare de carte va avea loc la Muzeul Judeţean Botoşani  joi, 14 decembrie, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian”, începând cu orele 17:00. „Oglinzile oazei”- autor Estera Bălan, ,,Peregrin prin imperiul Esterei”, semnat Valentin Bălan și ,,Fisura privirii”- volum al cunoscutului scriitor Gheorghe Vidican vor cunoaște atenția publică, în cadrul unui eveniment deosebit.

Estera Bălan și Valentin Bălan se află la prima lor apariție editorială, în timp ce Gheorghe Vidican își lansează la Botoșani cel de-al 18-lea volum.

În 2007, Estera Bălan ocupa locul I la Festivalul „Paşii Profetului”, secţiunea poezie. În 2008 este nominalizată la Gala Valorilor Feminine botoşănene. Înregistrează la Botoşani trei albume de poezie, cu o coloană sonoră asigurată de pianistul Sorin Piu: două din lirica mai multor poeţi şi un al treilea album împreună cu soțul, Valentin Bălan, cuprinzând poeziile acestuia. Recitările au apărut la posturi de radio şi TV locale și naționale.

Fizioterapeuți de profesie, Estera și Valentin Bălan, aduc alinare semenilor având drept modele personajele literare create de importanți scriitori ai literaturii universale, precum Dostoievski, Tolstoi, Saint-Exupery, Ibsen, Cehov sau William Saroyan. De asemenea, au fost sensibilizați atât de versurile semnate de poeții Lucian Blaga, Nichita Stănescu și Radu Gyr, cât și de muzica creată de compozitorii Antonio Vivaldi, Giuseppe Verdi și Ciprian Porumbescu.

Prezintă: editorul Ștefan Avram, poetul Nicolae Corlat și istoricul Gheorghe Median. Mediator: muzeograful Ana-Elisabata Coșoreanu.

Spre final va avea loc si un minirecital de vioară, în completarea atmosferei.
Intrarea este gratuită.

Informații: Ana Florescu

Facebook Comments
http://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/12/IMG_20171213_163027-744x1024.jpghttp://www.4botosani.ro/wp-content/uploads/2017/12/IMG_20171213_163027-150x150.jpgRoxana AiacoboaeiEvenimentedebut editorial,Galeriile de Arta Stefan Luchian,scriitori botosaneni,tripla lansare de carte
Fondul cultural botoșănean este în continuă creștere, în special în domeniu literar. O triplă lansare de carte va avea loc la Muzeul Judeţean Botoşani  joi, 14 decembrie, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian”, începând cu orele 17:00. 'Oglinzile oazei”- autor Estera Bălan, ,,Peregrin prin imperiul Esterei”, semnat Valentin...