Concursul “Fotoreporter pentru mediu” şi-a desemnat câştigătorii (foto-video)

concursul-fotoreporter-pentru-mediu-castigatorii

Mierucri, 5 iunie, de Ziua Mediului la Muzeul Judetean Botosani a avut loc vernisajul unui concurs foto. 26 de tineri din judetul Botosani au participat la prima ediție a concursului “Fotoreporter pentru mediu” organizat în cadrul proiectului “Sistem Integrat de Management al deșeurilor în județul Botoșani”.

Lucrările au putut fi admirate în holul muzeului și au surprins fragmente din natura fotografiate de tinerii participanți la concurs reprezentând probleme reale de mediu în județul Botoșani. Fotografiile înscrise la concurs au fost însoțite de o argumentare a autorului și explicații privind locul și timpul realizării lor.

Juriul format din Paul Vieru, coordonator judetean a campaniei de mediu „Let`s Do it, Romania!” (LDIR: 2010-2012) cat si reprezentant al Primăriei Botoșani, Remus Maftei de la Consiliul Județean Botoșani și Ovidiu Porohniuc, coordonator voluntari judetean „Let`s Do it, Romania!” (LDIR: 2010-2012) cat si fotograf, au evaluat lucrările și au deliberat.

Concurentii au trebuit sa inscrie in concurs fotografii care sa prezinte probleme reale ale mediului inconjurator existente in judetul Botosani. Membrii juriului au punctat lucrarile inscrise in functie de 3 criterii:

  • relevanta pentru tema propusa
  • impact vizual
  • mesaj transmis

Astfel, câștigătorul locului I a fost declarat Valentina Bartus, eleva in clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, pentru o fotografie intitualata „Nu umbriţi puritatea!” care indica mizeria de pe lacul cu nuferi de la Ipotești.

„Fotografia a fost realizată anul trecut în luna iunie cu ocazia unei drumeţii în cadrul Concursului Naţional Interdisciplinar de Protecţie a Mediului şi Ecoturism „Minunile Naturii – Pe cărările nebănuite ale ţării, ediţia a II a, organizat de Palatul Copiilor Botoşani, Palatul Naţional al Copiilor şi Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe în parteneriat cu Asociaţia „Papucul doamnei”.” – a argumentat tanara lucrarea expusa in expozitie.

Locul II a revenit Ioanei Corduneanu, eleva in clasa a XI-a la Liceul Teoretic „N. Iorga” Botosani, pentru o fotografie intitualata „Negru si alb” care prezinta un exemplar pe cale de disparitie de fluture numit „Iphiclides Podalirius” gasit parlit pe carbuni arsi intr-o zona de gratare din Padurea Rediu.

Locul III a revenit Iulianei Gladei, eleva a Liceului “Dimitrie Negreanu” Botosani, pentru o fotografie realizata in cadrul campaniei de mediu „Let`s Do It, Romania!”.

Premiul I a constat într-un aparat foto digital, premiul II într-un mini laptop, iar premiul al III-lea într-un ipod shuffle. In continuare va prezentam cateva imagini foto-video atat de la vernisajul expozitiei cat si de la premierea castigatorilor.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.