Concurs de tehnică pianistică la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani

festivalul-cu-59-tineri-pianisti-liceul-de-arta-stefan-luchian

Programul ”Virtuozitate și talent pe meleaguri enesciene”, a cărui primă manifestare – Festivalul de interpretare pianistică – s-a desfășurat în luna decembrie, continuă cu a XVI-a ediție a Concursului de tehnică pianistică, ce va avea loc marți, 28 ianuarie, începând cu ora 9, în sala de festivități ”G. Holca” a Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani.

Concursul s-a bucurat încă de la primele ediții de interesul tinerilor pianiști, numărul de participanți fiind mereu în creștere. Pentru această ediție s-au înscris 82 de interpreți din Botoșani, Suceava și Iași, care vor evolua în cadrul a două secțiuni: una(A) destinată elevilor din liceele de artă, cealaltă(B) oferind amatorilor posibilitatea de a-și fructifica pasiunea pentru studiul pianului, într-o competiție deschisă tuturor tinerilor de vârstă școlară și preșcolară.

Participanții din prima secțiune vor prezenta fiecare câte un studiu tehnic, impus de regulament și un studiu melodic, la alegerea interpretului. Participanții din secțiunea B vor prezenta câte un studiu tehnic și unul melodic, ambele la liberă alegere, în concordanță cu nivelul de pregătire al fiecărui interpret. Menționăm că, la această ediție, juriul, alcătuit din profesori de pian cu experiență, va fi coordonat de către un cadru universitar de la Universitatea de Muzică din Iași.

Concursul este un eveniment care le oferă tinerilor prilejul de a-și demonstra, într-un spirit competitiv, talentul, voința, pasiunea, dar și o modalitate de a arăta tuturor că entuziasmul pentru ceea ce este cu adevărat frumos, de bun gust și de valoare, nu a dispărut, ci rezistă, prin artă, în fața atacurilor mediocrității.

Prof. Zoretta Dârzu

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.