Concurs „Creativ IT” organizat pentru tinerii din judeţele Botoşani şi Suceava

concurs-creativ-it-pentru-tinerii-judetele-botosani-suceava

„O picatura de frumuseţe din regiunea mea„ este tema concursului „Creativ IT” organizat pentru tinerii din judeţele Botoşani şi Suceava, ce începe în data de 1 iulie 2014 şi se desfăşoară pe 3 secţiuni: produs multimedia, pagină Web sau prezentare power point.

Proiectul este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani- Centrul de Tineret Botoşani şi realizat în parteneriat cu Cercul de informatică de la Palatul Copiilor Botoşani, coordonat de prof. Daniela Nour. Se vor acorda 3 premii pentru fiecare categorie şi un premiu de popularitate. Regulamentul concursului şi fişa de înscriere pot fi găsite pe www.fotosintetizatori.ro.

Regulamentul concursului de dezvoltare a creativităţii”CREATIV IT”

Iniţiatori: Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Botoşani/Centrul de Tineretşi Palatul Copiilor Botoşani

Scop : educarea şi motivarea tinerilor (grup tinta: 14-19 ani) cu aptitudini în domeniul informatic în vederea realizării unor produse cu ajutorul calculatorului, dezvoltarea spiritului inventiv şi creator

Obiective specifice:

 • Descoperirea tinerilor interesaţi, talentaţi şi performanţi din domeniul IT;
 • Promovarea competitivităţii şi fair-play-ului în rândul tinerilor;
 • Stimularea gândirii logice, a creativităţii şi a interesului pentru aceste domenii.

Perioadă de desfăşurare:
Concursul se va desfăşura în perioada 15 iunie 2014 – 15 septembrie 2014, cu etapa finală în perioada 1- 5 septembrie 2014.

Loc de desfăşurare:
Locul desfăşurării: Palatul Copiilor Botoşani / Centrul de Tineret din cadrul DJTS Botoşani, Tabăra ”Codrii de Aramă”, Agafton –Botoşani

Organizarea concursului

 1. Înscriere:

Începând cu data de 15 august 2014, va fi funcţional site-ul webîn care tinerii se vor înscrie în concurs sub îndrumarea profesorilor de la şcoala/liceu sau de la cercurile de informatică din palatele şi cluburile copiilor prin crearea unui cont şi postarea proiectului propus (produs multimedia, pagină Web sau prezentare power point, cu tema: „O picătură de frumuseţe din regiunea mea”, realizate individual sau în echipă de 2 elevi de gimnaziu si liceu cu vârsta cuprinsă între 14 şi 19 ani).

Termenul limită de înscriere este 29 august 2014.

Prin înscriere, concurenţii poartă întreaga răspundere asupra lucrărilor trimise la concurs (nu încalcă dreptul persoanelor la proprietate fizică sau intelectuală, la propria imagine sau la intimitate). Simpla înscriere la concurs înseamnă asumarea şi acceptarea  oricăror consecinţe ce pot decurge din publicarea lucrărilor respective.

Fişierul va fi salvat în formatul: ppt, pptx, html,htm sau: mov, avi, mpeg, mp4, wmv (pentru secţiunea multimedia, cu durata de maxim 5 minute). Mărimea fişierului nu trebuie să depăşească 15MB.

In data de 30 august 2014 se va organiza selecţia proiectelor câştigătoare, a căror realizatori vor participa la etapa finală (număr total maxim de participanţi selectaţi: 30).

Juriul va fi format din profesori de specialitate, alături de reprezentanţii finanţatorului MTS prin DJTS Botoşani, reprezentanţi ai ISJ Botoşani.

II. Etapa finală: 01– 05 SEPTEMBRIE 2014

Locul desfăşurării: Tabăra ”Codrii de Aramă”, Agafton/ Centrul de Tineret din cadrul DJTS Botoşani/ Palatul Copiilor Botoşani

Prezentarea şi jurizarea proiectelor selecţionate pentru etapa finală se va realiza în Centrul de Tineret în data de 4.09.2014.

Masa de prânz va fi oferită participanţilor în Tabăra ”Codrii de Aramă”- Agafton.

Evaluarea va fi realizată de către Comisia de evaluare formată din profesori de specialitate, alături de reprezentanţii DJTS Botoşani şi reprezentanţi ai ISJ Botoşani.

Vor fi acordate câte 3 premii pe categorie şi un premiu de popularitate (secţiunea Power Point sau Pagini Web sau Media) în valoare de 100 lei premiul I, 75 lei premiul II, 50 lei premiul III şi 60 lei premiul de popularitate.

Jurizarea proiectelor se va face pe baza următoarelor criterii de evaluare:

   • Originalitate;
   • Calitatea transpunerii mesajului;
   • Încadrarea în tema propusă;
   • Utilizare adecvată şi echilibrată a efectelor;
   • Complexitate tehnică.

Pe site-ul concursului vor fi postate în permanenţă materiale video de la activităţişi proiectele câştigătoare ce vor fi promovate si comunicate in mediul online.

Organizatorii concursului nu îşi asumă nici o răspundere în cazul în care lucrările înscrise folosesc elemente de conţinut (texte, imagini, coduri sursă etc.) care încalcă drepturile de autor. Întreaga răspundere aparţine celui care a înscris lucrarea.

Lucrările trebuie să fie originale. Vor fi eliminate din concurs acele lucrări care sunt preluate de pe Internet.
==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.