Conac boieresc din Strahotin distrus parţial într-un incendiu

incendiile-de-furaje-20-total-incendii-judet-luna

Un conac boieresc de pe raza localităţii Strahotin, comuna Dîngeni, a fost distrus parţial într-un incendiu izbucnit duminică după-amiază. Tavanul dublu, placat cu stufit şi tencuială uşoară, prezentând un grad ridicat de uscare, a favorizat propagarea rapidă a incendiului la acoperişul conacului, dar şi la o altă clădire lipită de acesta.

Iniţial, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dângeni. Forţele au fost suplimentate cu alte şase echipaje de la Garda de Intervenţie Ştefăneşti şi Truşeşti şi Detaşamentul de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, două autospeciale pentru descarcerare, o motopompă şi alte utilaje şi mijloace specifice.

Incendiul a fost stins în două ore. Alte 13 ore s-a intervenit pentru înlăturarea efectelor, respectiv descoperirea şi eliminarea unor eventuale focare ascunse pentru a se evita reaprinderea obiectivului.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor, au acţionat 29 de pompieri militari, şase pompieri voluntari, dar şi şase cetăţeni.

Au ars cca. 600 m.p. din acoperişul conacului, 120 m.p. din acoperişul unei alte clădiri lipite de acesta, uşi şi ferestre, pagubele fiind estimate la cca. 150.000 lei.

S-au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 835.000 lei. Cauza probabilă de incendiu o constituie folosirea intenţionată a sursei de aprindere.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.