Competiție de discursuri publice la ceas aniversar cu tineri jurnaliști de la Ziarul Buzz

competitie-de-discursuri-publice-ceas-aniversar-tineri-jurnalisti-ziarul-buzz

Ziarul Buzz, unica publicație scrisă de copii și adolescenți din Botoșani a marcat duminica, 22 februarie, 4 ani de activitate printr-o conferință aniversară, pe teme de mediu. 7 copii cu vîrste peste 11 ani și alți 3 cu vîrste între 9 și 10 ani au participat la o competiție de discursuri publice.

Cei mici, adică participanții la secțiunea Junior, au avut de pregătit câte un desen pe care trebuiau să-l prezinte în fața unei comisii de evaluatori. Cei mari, adică de la secțiunea Adolescent, au prezentat câte un discurs pe tema “De ce și cum colectez DEEE?”.

Copiii-reporteri s-au prezentat excepțional, dovadă sunt mărturiile evaluatorilor, Simona Ghiga, care a urmărit conținutul tematic, adică, dacă participanții s-au documentat cum se cuvine, și Cristina Miron, specialist în comunicare, care au spus că este prea greu de departajat. La un moment dat s-a dorit ca toți să primească aceleași premii, dar organizatorii au insistat să existe o ierarhie. Și a existat, iar ce a contat a fost originalitatea și puterea de a-ți stăpâni emoțiile în fața unui public.

Au participat la secțiunea Adolescent: Ilona Dănilă, Paula Ifrim, Ana Iftodeanu, Ramona Lupu, Georgiana Mutu, Denisa Sandu și Karina Todireanu, iar la secțiunea Junior: Maria Aniței, Ana Maria Boghean și Mario Galan.

În cadrul conferinței care a avut loc la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani, copiii-reporteri și invitații lor au urmărit și o serie de urări de la personalitățile orașului ca prefectul Costica Macaleți, vicepreședintele CJ Botoșani, Cristian Achiței, viceprimarul Cosmin Andrei, fostul primar și consilierul județean, Cătălin Flutur, profesoara Viorica Blînda, directorul Bibliotecii Mihai Eminescu, Cornelia Viziteu.

Nu a lipsit nici tortul oferit de Centrul Europe Direct Botoșani și șampania oferită de Asociația Rorec.

Domnul Radu Căjvaneanu a promis de asemenea că va oferi un premiu special copilului participant la concurs care va înregistra pe canalul de youtube Europe Direct cele mai multe vizualizări și comentarii. Domnul Căjvăneanu a filmat toate discursurile urmând ca acestea să fie postate pe youtube, iar de ziua mediului, pe 5 iunie, vom vedea cine câștigă premiul de popularitate Europe Direct.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.