Cinci incendii în mai puţin de două ore în mai multe comune din județ

incendiile-de-furaje-20-total-incendii-judet-luna

Astăzi, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a cinci incendii izbucnite, în mai puţin de două ore, în locuinţele unor cetăţeni din municipiul Botoşani, Dobârceni, Copălău, Costeşti, comuna Răchiţi şi Tudora.

În urma incendiilor generate ca urmare a exploatării necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire locală sau de coşurilor defecte, amplasate necorespunzător faţă de materialele combustibile ori necurăţate, o femeie şi-a pierdut viaţa, iar alta a fost uşor intoxicată cu fum.

Femeia de 83 de ani, intoxicată cu fum în urma incendiului produs într-o locuinţă pe strada Bradului din municipiul Botoşani, a fost evaluată la Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani şi internată într-o unitate spitalicească din municipiul reşedinţă de judeţ, întrucât casa nu mai poate fi locuită.

Timpul scurt în care s-au produs evenimentele a făcut ca echipajele Detaşamentului de Pompieri Botoşani să plece de la o intervenţie la alta.

Intervenţiile au fost îngreunate de condiţiile de lucru pe timp de iarnă, vânt puternic şi temperaturi scăzute.

Cea mai dificilă misiune a fost la Costeşti unde pompierii, ajutaţi de localnici, au fost nevoiţi să stingă incendiului, care a cuprins locuinţa unei bătrâne, cu apa adusă cu găleţile şi butoaiele dintr-un iaz din apropiere, dar şi cu zăpadă. Şi asta pentru că din cauza drumului în pantă şi acoperit cu zăpadă, autospeciala nu a putut ajunge până la locul intervenţiei.

Întrucât existau informaţii că proprietara casei, în vârstă de 91 de ani, nu a reuşit să iasă din clădire, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Aceasta a fost descoperită decedată în interiorul încăperii.

Având în vedere prognoza meteo potrivit căreia se vor înregistra temperaturi scăzute, I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.

Concomitent cu intervenţiile pentru stingerea incendiilor, echipajele SMURD şi SJA Botoşani au fost solicitate pentru acordarea primului ajutor şi a asistenţei medicalizate unui număr de 59 de persoane cu diferite afecţiuni medicale. Toţi pacienţii au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.