Cenacluri cu intervenții virtuale prin skype și deținuți de Zilele Eminescu la Biblioteca Județeană (foto-video)

cenacluri-skype-detinuti-zilele-eminescu-biblioteca-judeteana-foto-video

Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu Botosani a dat startul, marți, manifestarilor dedicate poetului Mihai Eminescu cu un cenaclu denumit „Portretul artistului in tinerete”. In cadrul evenimentului a avut loc o traditionala reuniune a cenaclurilor literare existente din judet cu care instituția colaboreaza, doua dintre acestea intervenind chiar si cu ajutorul noii tehnologii respectiv prin conferinta skype.

Manifestarea a debutat cu o prezentare a activitatilor desfasurate de Biblioteca Judeteană Mihai Eminescu Botosani in anul 2013, lucru ilustrat destul de concret si de un reportaj realizat de micii reporteri ai Ziarului Buzz pentru programul Bibliovacanta.

Apoi au urmat momentele artistice oferite de mai multe cenacluri din judet cum ar fi copiii de la cenaclul Junimea Junior care isii desfasoara activitatea la filiala din strada Primaverii a Bibliotecii, copiii din cenaclurile de la Stauceni, Hanesti, dar si tinerii de la Cenaclul “Caietele lui Cain” de la Penitenciarul din Botosani.

Tot in cadrul activitatii s-a produs si o intalnire virtuala prin internet gratie calculatorului si retelei Skype. Membrii cenaclurilor de la Vaculesti si tocmai din Darabani au dorit sa-si faca simtita prezenta prin recitarea unor poezii de Mihai Eminescu respectiv prin interpretarea cantecului “Eminescu” melodie facuta celebra de Doina si Ion Aldea Teodorovici.

Acțiunea a continuat cu o sceneta de teatru, cu lansarea cartii “Rime si portative” de Pandelica Rades si o expoziție numismatică organizata la Cabinetul de numismatica si filatelie.

„Biblioteca isi onoreaza mentorul prin aceasta reuniune de cenacluri, consideram ca in cadrul proiectului nostru, cel mai bine venit este tanarul pasionat de proza sau poezie, astfel incat reusim sa reunim cea mai mare parte de cenacluri din judet si din oras.”, a declarat in cadrul manifestarilor Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Mihai Eminescu din Botosani.

În continuare va prezentam câteva imagini foto-video de la acest eveniment, mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

Mai multe imagini puteti gasi si în albumul foto special creat acestui eveniment (2014-01-14 BIBLIOTECA EVENIMENTE M EMINESCU) de pe pagina noastra oficiala de facebook: www.facebook.com/4Botosani.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.