Cea mai mare expoziție de dinozauri din Europa a ajuns la Botoșani

cea-mai-mare-expozitie-de-dinozauri-din-europa-la-botosani

„XXL DINO EXPO”, cea mai mare expoziţie de dinozauri în mărime naturală din Europa a ajuns la Botoșani pe 10 mai.

Expoziția “XXL Dino Expo” prezintă replici în mărime naturală ale celor mai mari animale de pe planetă confecţionate din materiale speciale, precum latex şi fibră de sticlă. Cele mai impresionante creaturi ale colecţiei sunt dinozaurii din speciile Tyrannosaurus Rex, Saltasaurus şi Diplodocus, care au apărut în filmul “Jurassic Park”, regizat de Steven Spielberg. La intrarea în expoziţie va fi amplasat cel mai periculos dinozaur carnivor, Tyrannosaurus Rex, în timp ce giganticul Saltasaurus, un erbivor de 35 de metri lungime şi 8 metri înălţime, se va afla în interiorul unui cort uriaş.

În cadrul XXL DINO EXPO mai pot fi văzuti şi dinozauri din speciile Triceraptos, Parasaurolophus, Archaeopterix sau Mamenchiosaurus, dar şi fosile adevărate ale animalelor care au stăpânit planeta cu sute de milioane de ani în urmă. Creaturile se mişcă şi scot sunete, în timp ce sunt proiectate secvenţe din filmul “Jurassic Park” pe un ecran video. Toate exponatele au fost realizate de germanul Karmo Neigert, inclusiv cele construite special pentru celebrul film.

„Expoziţia se adresează persoanelor de toate vârstele, însă bineînţeles, copiii sunt cei mai entuziaşti. De altfel, am fost surprins să aflu că cei mici ştiu chiar şi denumirile ştiinţifice ale dinozaurilor. Suntem convinşi că expoziţia se va bucura de o mare atenţie din partea publicului din Botoșani”, a declarat Mircea Robu, managerul expoziţiei.

Sursa Video: YouTube

In Europa, „XXL Dino Expo” a fost organizată în mai multe ţări printre care Germania, Spania, Suedia, Austria, Norvegia sau Danemarca. Expoziţia deschisă în Botoșani va putea fi vizitată sâmbătă și duminică între orele 11.00-21.00.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.