Cea mai bună fotografie în cadrul concursului Sony World Photography Awards realizată la festivalul de datini de la Botoşani

cea-mai-buna-fotografie-concursului-sony-world-photography-awards-realizata-la-festivalul-de-datini-botosani

Alecsandra Raluca Drăgoi a devenit primul fotograf român care a câştigat un trofeu la gala Sony World Photography Awards, impunându-se la ediţia 2013 a acestui concurs prestigios, la secţiunea „Youth”, dedicată tinerilor fotografi în vârstă de până la 19 ani. Tânăra româncă se află pe lista celor trei câştigători de la secţiunea „Youth” (Tineri), iar fotografia ei a fost înscrisă la subsecţiunea „Cultură”.

Fotografia ei prezintă un obicei popular românesc practicat în noaptea de Anul Nou – Jocul Ursului ce a fost surprins în cadrul ediţiei cu numarul 32 a Festivalului de datini şi obiceiuri de iarnă “Din străbuni, din oameni buni” desfăşurat la Botoşani pe 22 decembrie 2012.

VEZI SI:

Ceilalţi doi câştigători de la categoria „Youth” sunt Berta Vicente din Spania (subsecţiunea „Portret”) şi Xu Wei Shou din Taiwan (subsecţiunea „Mediu”). Tânărul fotograf al anului va fi selectat dintre cei trei fotografi de mai sus şi va fi anunţat la gala Sony World Photography Awards 2013, ce avea loc pe 25 aprilie, la Londra. 122,665 imagini au fost încrise în total la ediția din 2013 a Sony World Photography Awards – 62,654 la categoria Profesioniști, 54,851 pentru categoria Amatori și 5,160 pentru categoria Tineri.

Alecsandra Drăgoi, născută în 1993 este din Iaşi, a făcut liceul la Şcoala Waldorf şi în prezent studiază fotografia la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie. A descoperit pasiunea pentru fotografie, înscriindu-se într-un concurs desfăşurat la Iaşi – „Fotomaraton”-, la care a câştigat, în 2009, Premiul I. În 2010, pe când era încă elevă la Liceul „Waldorf” din Iaşi, a debutat pe simeze cu o expoziţie de instantanee, intitulată „Lumi paralele”.

In cele ce urmeaza va prezentam un scurt interviu cu Alecsandra realizat de redactia 4Botosani.ro:

Reporter 4Botosani.ro:
De unde ai auzit de acest festival de la Botoşani şi de la cine a venit iniţiativa?

Alecsandra Raluca Drăgoi:
Eu am mai fost la festivalul de la Iaşi şi la cel din Tudora, dar la cel din Botoşani nu am fost niciodată. A fost o experienţă unică. Iniţiativa de a veni la festivalul din Botoşani a venit de la profesorul meu, Ozolin Dusa.

Reporter 4Botosani.ro:
Ce anume ţi-a plăcut la acest festival sau dacă a fost ceva specific ce îl diferenţiază de alte astfel de festivaluri.

Alecsandra Raluca Drăgoi:
Chiar a fost mai plăcut, şi mai unic faţă de cel din Iaşi. În Tudora mi s-a părut cam fals, în schimb cel de la Botoşani a fost autentic românesc, cu nişte costume tradiţionale fabuloase.

Reporter 4Botosani.ro:
Cat de important este păstrarea acestor tradiţii cu astfel de festivaluri şi consideri că acestea ar putea reprezenta nişte atracţii turistice autohtone atât pentru turiştii din ţară dar şi pentru cei din străinătate?

Alecsandra Raluca Drăgoi
Este foarte important să păstrăm aceste tradiţii, deoarece datorită acestora suntem unici şi renumiţi. Este foarte important să nu ne pierdem identitatea, să fim un popor puternic. Cu siguranţă aceste tradiţii pot fi atracţii pentru turişti, mai ales pentru cei din afară, dar mi-e frică pe de-o parte să nu se schimbe şi să ajungă ceva comercial şi să se piarda esenţa.

Un interviu mai pe larg cu tanara artista puteti gasi si pe adevarul.ro.

Creat de World Photography Organisation (WPO), evenimentul World Photography Awards, sponsorizat de Sony a fost lansat în 2007. WPO sprijină profesioniștii, amtorii și studenții fotografi, punând la dispoziție o platformă globală pentru industria fotografică, pentru a comunica, a converge și a prezenta tendințele actuale din Fotojurnalism, Artă fotografică și Fotografie Comercială. Furnizând diverse inițiative și programe pentru comunitatea globală, prin aceste programe se dorește implicarea fotografului în activități comerciale, culturale și educative, din varii sectoare industriale, creând totodată activități culturale la care să participe și publicul. În prezent, din portofoliul WPO fac parte competiția World Photography Student Focus, festivaluri și evenimente foto internationale, și programul World Photography Focus.

În cele ce urmează vă prezentăm şi alte fotografii realizate de Alecsandra Raluca Drăgoi, mai multe puteţi găsi şi pe site-ul ei oficial: alecsandraralucadragoi.com sau pe pagina de facebook.

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de mai jos:
Facebook Comments

2 thoughts on “Cea mai bună fotografie în cadrul concursului Sony World Photography Awards realizată la festivalul de datini de la Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.