Mai multe cartuşe de război descoperite în locuinţa unui elev din judeţ

cartuse-de-razboi-descoperite-locuinta-unui-elev-din-judet

Mai multe cartuşe de război şi tuburi de cartuşe au fost descoperite miercuri, după o acţiune de informare preventivă, desfăşurată de către inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, la o şcoală din judeţ.

În timp ce specialiştii I.S.U. Botoşani prezentau reguli de comportare la descoperirea elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflictelor militare, unul dintre elevi a povestit că a găsit mai multe cartuşe şi tuburi de cartuşe pe un teren viran de lângă localitatea de domiciliu şi că le păstrează într-o cutie, acasă.

Anunţată, echipa pirotehnică a inspectoratului s-a deplasat la locul indicat şi a ridicat muniţia. Elementele de muniţie prezentau pericol în cazul lovirii sau în contact cu o sursă de căldură.
Muniţia a fost ridicată şi transportă în poligonul militar de la Copălău în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Elevul a precizat că a realizat pericolul la care s-a expus în momentul în care specialiştii I.S.U. Botoşani au explicat consecinţele nerespectării regulilor de comportare în cazul descoperirii muniţiilor neexplodate.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

==================================================================
Fii si tu membru al comunitatii 4Botosani.ro – Pentru Botosani, o noua atitudine!
==>> Primeste prin email cele mai recente articole!
==>> YM (id mess): pentru4botosani
==>> Facebook: 1. da un like pe pagina noastra sau 2. adauga-ne ca prieteni
==>> Twitter: http://twitter.com/#!/4Botosani
==>> YouTube: www.youtube.com/user/4Botosani
==>> Daca ti-a placut acest articol recomanda si altora folosind taburile de share.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.